Cikánské řízky od Krkovičky
Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 272 kJ / 1 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,65 g |
Tuky | 72,61 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 78,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2017 18:14
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
13. 10. 2017 18:13
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
28. 7. 2017 19:32
No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D
14. 4. 2017 13:02
7. 4. 2017 11:48
Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.
7. 4. 2017 10:32
Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji.
7. 4. 2017 05:45
Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 21 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb O hledání těch nejlepších palačinek pro Áňu. Tyhle pohankové to vyhrály na celé čáře
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Další recepty
Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky
Suroviny: prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek
Cikánské řízky od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWqr
7 názorů