Karamel pro děti
Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť. Zda míchat, nebo ne, to je otázka postupu, ale bez míchání se karamel snáz podaří a nevzniknou hrudky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používáme k mlsání, ke slazení při únavě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2015 16:36
z dnešního cukru se nedá uvařit obyčejný karamel bez tuku a průhledný.Vařila jsem jej vždycky s trochou vody a po odpaření se kontinuálně změnil v tmavnoucí syrup a voněl.Dnes se taví jako krystal po odpaření vody a smrdí.Dávají do cukru sajrajt proti spekavosti a průhledný karamel se dnes už neuvaří.Jen ty s tukem a zdaleka tak nevoní.
5. 10. 2012 17:52
recept je výborný ale nebezpečný nám vybuchl sporák a museli jsme koupit nový nedoporučuju musí to bít bíle jinak to pak vybuchne vařít se musí 1 hoodinu.
10. 9. 2012 16:43
ahojte ,karamelove lizatka sa podla mna robia : na sporak do hrnca pridame krystal cukor miesame kym vo cukru nevidime aspon 1 kvapku potom pridame maslo pockame kym sa maslo roztopi potom pridame mlieko alebo smotanu. lizicky namastime maslom a na lizicky vylejeme nas karamel pridame do tej lizicky spajlu nechame stvrdnut a lizatko karamelove je hotove komu sa môj recept pacil prosim reagujte dakovanim dovidenia
9. 6. 2012 13:16
Ahojky, je mi teprve 14 a musím uznat že recept je fakt jednoduchý.
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje
18. 12. 2011 14:33
popravdě nevím, k čemu je dobré do karamelu dávat vodu nebo olej? já ho připravovala jednoduše z cukru.. taky bych tedy možná doporučila moučkový cukr, přijde mi to z něj jednodušší.. každopádně soucítím se všemi, kdo mají po vaření karamelu puchýře.. já se bez něj také neobešla..
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))
5. 10. 2011 10:30
vařilo se mi to dlouho a dělal mi tam problém ten přebitečnej olej .. furt bublal a na konci jsem nevěděl jak se ho zbavit
24. 9. 2011 11:14
karamel se poved a byl moc dobrej
2. 8. 2011 14:41
boužel se nam to připalilo
20. 7. 2011 14:51
My jsme to dělali s babičkou a podařilo se to.. bylo to výborné:)
30. 6. 2011 20:00
Mně se to podařilo a je to výborné dá se to dát na špejli a horkým karamelem optočit špejli a je z toho lízátko
12. 4. 2011 18:51
to je nejlechci recept du to hnedka zkusit
12. 4. 2011 18:50
ja to zkazila a je to hořke
20. 2. 2011 11:15
také je dobré než karamel ztvrdne dát do něho kus špejle a pak je z bombonu najednou lízátko!!
6. 2. 2011 13:02
jééé toje dobrúútka to byzvládlo i mimino
30. 10. 2010 19:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 41 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6 stupňů vaření cukru: Doba vaření mění vlastnosti, vzhled, chuť i způsob použití
Po přípravě karamelu nám zůstane ulepené nádobí. Názorné video předvede snadné a rychlé odstranění karamelu
Tonka fazole neboli tonka boby jsou koření se silně aromatickou vůní. Poradíme vám, k čemu se používají
Další recepty
Tématické fráze: domácí karamel vyroba karamelu karamel výroba domácího karamelu tekutý karamel recept tekutý karamel domácí výroba karamelu karamel recept domácí tekutý karamel recept na domaci karamel jak udělat tekutý karamel karamel výroba jak udělat domácí karamel jak vyrobit karamel recept na domácí karamely recept na tekutý karamel recept na karamel domácí karamelová lízátka výroba tekutého karamelu domácí karamel recept
Suroviny: cukr krystal, voda, olej
Karamel pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58GY
32 názorů