Mléčné karamely - tvrdé cucavé
Na přípravu skvělých karamelových bonbónů nám stačí dvě suroviny. Nejprve zkaramelizujeme cukr, smícháme ho s kondenzovaným mlékem a nalijeme do formiček. Aby se bonbóny podařily, je potřeba pracovat rychle a opatrně.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 281 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,70 g |
Tuky | 0,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 252,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Tescoma
S rozehřátým karamelem pracujeme opatrně, hrozí popálení. Silikonové formičky na výrobu by měly snášet vyšší teploty. Doporučuji přímo ty, které jsou určeny na přípravu domácích bonbonů. Mají menší tvary a snesou teplotu až 230 °C. Pracuji s rendlíkem - s jednou rukojetí, výhodou je rendlík s nálevkou. Musí se pracovat rychle, jinak karamel ztuhne.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2019 21:10
31. 1. 2019 10:52
31. 1. 2019 09:49
Nadja: Díky.
30. 1. 2019 22:39
magdalenka: když se Salko rozmrazí, má stejnou konzistenci jako předtím?
30. 1. 2019 22:35
30. 1. 2019 22:06
30. 1. 2019 21:54
30. 1. 2019 21:39
30. 1. 2019 21:38
Nevím jak se v mililitrech odměřuje SALKO (nejspíše se množství odhadne) ale praktičtější by asi bylo množství udat v gramech, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 12 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 17 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 2 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 4 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 5 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 5 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 6 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 7 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 8 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 8 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 8 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Chcete mít originální vánoční stromeček? Vyrobte si na něj krásné jedlé ozdoby
Další recepty
Tématické fráze: mléčné karamely mléčné karamelky mléčné karamely recept mléčný karamel mlečny karamel recept mléčný karamel recepty recept na mléčné karamely jak vyrobit karamelové bonbóny mléčné karamely výroba tvrdy karamelove bombony mléčné karamelové bonbony domaci mlecne kramelky výroba. tvrdých bonbonů mléčné karamely recepty mlecna karamela postup na výrobu mléčného karamelu karamelky tvrde vuroba mlecneho karamelu mléčné karamely domaci mléčné bonbóny karamel
Suroviny: cukr krystal, mléko
Mléčné karamely - tvrdé cucavé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QE39
9 názorů