Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 3. 2009 14:04

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie266 kJ / 64 kcal
Bílkoviny1,79 g
Tuky0,35 g
Vláknina5,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Najviac chutí s čerstvým bielym chlebom.

A pretože jedlo je pálivé, dobre padne pohár červeného.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Honza

28. 6. 2015 00:45

Zlákal mě název pokrmu. Výsledek mě nenadchnul. Pravděpodobně neumím vařit. Pa. :-/

vasek

17. 4. 2015 22:52

Dřštky mam rad:-):-).Na husto nebo polevku to je jedno .Mnam:-):-):-):-):-)

magdalenka magdalenka

17. 11. 2012 20:58

winco::-D

winco

17. 11. 2012 19:13

Bomba v puse , nemaju chybu:-D:yes:

magdalenka magdalenka

11. 3. 2012 14:12

rebeka: držky sú fajn...pán Rebečák je môj človek.

rebeka rebeka

10. 3. 2012 21:53

nebudu já držkovat a bod ti hned musím dát.. zdraví i pan rebečák... držky, to on tuze rád:-8:-p;-):-D:-D:yes::yes:

magdalenka magdalenka

10. 3. 2012 21:28

Totosan z Budapešti: Vďaka za zaujímavý komentár.
V našich končinách a v našej rodine sa pacalpörkölt varil vždy takto, síce je to zo slovenskej strany Dunaja, ale sme maďarskou kuchyňou značne ovplyvnení. (Netvrdím, že toto je ten najpravejší recept. Len ja to varím takto.) V Maďarsku si v reštaurácii dávam často aj držky - pacalpörkölt, obyčajne s haluškami (nokedli alebo galuska). Niekde majoránku kuchári pridávajú, niekde nie. Výskumu držkového perkeltu som sa viac nevenovala.
Makó a okolie je preslávené pestovaním cibule, nie papriky.
Pestovaním papriky sú známe oblasti Szeged, Kalocsa, Bogyiszló, Cece.
Pekný večer!

Totosan z Budapešti

10. 3. 2012 17:03

Na 1 kg drštěk 2-3 cibule, 2-3 listů bobkových při každé výměně vody (nutno syrové dršťky víckrát převařit až budou zcela bez zápachu). 2-3 lžičky červené papriky, nejlepší je z oblasti Makó nebo Szeged na jihu Maďarska, trocha mletého pepře. Dle chuti kmín, 2-3 stroužky česneku, 1 ks paprika, 1 ks rajče, 1-2 dl červené víno.
Libeček, majoránka a hlavně Maggi či jiné tekuté koření tam vůbec nepatří. Tyto věci v maďarské kuchyni se vůbec nebo jen málo používají.
Ve finále to má mít mírně zahuštěnou šťávu červené barvy. Chuť se u maďarských jídel tohoto typu dělá na mírně pálivou (aby mohl jíst každý) a na stole se přidává pálivá paprika - sušená, mletá, čerstvá či dnes i v krému - aby si to mohl každý dle své chuti přikořenit. Standardní příloha v Maďarsku jsou obyčejné ve vodě vařené brambory plus čerstvý bílý pšeničný chléb. Chléb se v Maďarsku standardně podává skoro ke všemu, i když je na talíři jiná příloha. Dobrou chuť!

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 8. 2009 22:36

;-):yes::yes:

magdalenka magdalenka

17. 8. 2009 22:30

Ja som vedela, že milovníci držiek si to tu nájdu! Ďakujem za záujem a pochvalu.
Bazalka, na kilo držiek dávam 1 papriku, 1-2 paradajky, veľmi zeleninové to nie je. Je to hlavne držkové a pálivé - v originál maďarskej úprave.

bazalka

15. 8. 2009 11:24

Krása ! Já myslela, že to podle názvu bude na smetaně, jako např. kuře na paprice a ono takové příjemné zeleninové překvapení. :yes::-)

pipre pipre

15. 8. 2009 11:22

Tak já dršťky mám moc ráda a také chválím.:yes: Bodík:yes:

maris maris

15. 8. 2009 11:00

Kdo má rád dršťky, tak si moc pochutná. Posílám bodík - vidím, že už šestý a bez jediného komentáře :-O, magdalenko, já moc chválím :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drstky na paprice dršťky držkovy perkelt držky na paprice hovězí držky držky recepty drskova polevka dršťky recepty držky recept perkelt z drštek dršťky recept držky držky na smetaně držková polévka z předvařených držek drškový perkelt dršková polévka recept babicova držková polévka recepty z drštěk hovězí držky recepty držky na paprike

Suroviny: dršťky, cibule, olej, paprika sušená sladká, paprika čerstvá zelená, feferonka, rajče, česnek, majoránka, sůl, libeček, maggi

TopRecepty.cz

Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/El8W