Nokerle s vajíčkem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min 4 porce Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
5 vajec
1 cibule
1 lžíce oleje
pepř černý
200 g uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky). Povaríme asi 8 minút a scedíme.

  2. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba, nakrájanú cibuľu a opražíme do ružova. Vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme a urobíme hustejšiu praženicu.

  3. Do nej vsypeme nokerle, premiešame a podávame posypané pažitkou. Ak ju nemáme, nič sa nestane. Podávame s kyslou uhorkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nokerle s vajíčkem

  • Reny2 Reny2

    Pro Papriku a Krapku...madari opravdu delaji "nokedle" i tento recept,nebo je davaji jako prilohu nejcasteji k perkeltu(to bylo to kure co psala Krapka) a je jedno,jestli je kureci,nebo veprovy...jeste se k nemu hodi tarhona ;-) se zelim se delaji spise halusky a to bud s kysanym,nebo sladkym,ale musi byt spravne "oprazeny" a ochuceny,pak se delaji halusky i se syrem,tvarohem nebo brynzou a uz jsem slysela ze je nekdo dela nasladko....to si neumim predstavit,ale 1000 lidi...1000 chuti :-D u nas vedou ty se sladkym zelim a brynzou,s tvarohem mame radeji domaci "rezance" tedy nudle... :-K a moje babicka je dela naprosto uuuuzasneee:-!:-!:-!...vzdycky rikam,ze i Interhotel je proti ni hadra :-D:-D:-D a ty nudle dela i se zampionovym perkeltem....no bajo nad bajo...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rendulka rendulka

    jasně,klasika co nezklame
    :-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tejaja:-)dnes jsem je vařila znovu,tentokrát ke tvým krůtím srdíčkům:-p.Do mouky jsem přimíchala malou lžičku kurkumy pro barvu a pak do poloviny hotového těsta jsem přidala hrst sekané petrželky.Obojí se povedly a ty s tím zeleným jsou moc dobré.Příště přidám víc bylinek;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    :-)Samozřejmě letí vééélikánská boďka:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tejaja:-)teda ty byli výborné:-p:-p.Bála jsem se že to bude suché jídlo a ono toto:-O:-p.Se starším synem jsem je měla s vajíčkem a dvojčata dostali na paprice.Všichni jsme mlaskali až se okna otřásala a Vojtík už je má zařazeny v oblíbených mezi rajskou,palačinkami,aj..a už se nenápadně ptá,kdy že zase budou.Měli jsme k nim hlávkový salát s ředkvičkami a už to měnit nebudeme;-):-p.
    Ale to množství:-.Dělala jsem je z celé várky a bylo jich jak pro rotu vojáků:-D:-D.Ale to neva.Zbytek jsme si zapekli(místo těstovin) se salámem a vajíčky,přidali okurkový salát a bylo to taky "žravé".Jen o tom píšu a už se mi zase sbíhají sliny jak mlsnému pséku:-)).Tohle jídlo zařadím mezi časté a moc děkuji za dobrotu:-)

    Odpovědět

  • Krapka Krapka(neregistrovaná)

    Přítelova babička je Maďarka a toto jídlo vaří také. Vždy když nás zve na oběd, na otázku, co má uvařit ani nemusí čekat odpověď, vždy je totiž stejná..Nokedly (tak se to říká u nich).
    Takto s vejcem bývají většinou k večeři. K obědu je dělá s takovou smetanovo-paprikovou šťávou a kuřecím masem (něco jako hodně řídké kuře na paprice).
    Vřele doporučuji..:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Pravdaže, prílohu si každý vyberie podľa svojej chuti. :-D Ja osobne som, odkedy som sa bližšie zoznámila s jednou paňou - rodáčkou z Bulharska- odučila dávať do zeleniny vodu:-8 Bolo mi to vysvetľované a ja som pochopila;-):-p;-)

    Odpovědět

  • zvedavka zvedavka(neregistrovaná)

    a este lepsie su so zelenym salatom s octovo-bylinkovou zalievkou a tekvicovym olejom

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No výborně, další obměna - jak jednoduché - jen na to přijít.:-p Super, už si znamenám :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nokerle je asi něco jako špecle. Ale do těch se dává víc vajec. Takhle je také někdy připravuji. Jsou dobré i jako příloha k omáčkám nebo samotné jen se škvarkama a kys.zelím - no jako halušky. :-p

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nokedle nudle s vajíčkem nokrlata nokrdle specle s vajičkem nokedly jidlo z vajicek halušky s vajíčkem nokrle nocky s vajickem špecle s vajíčky nokedle recept nokedli jídla z vajíček nokrlata recept špecle se zelím recepty s vajíčky ředkvičková salát s vajíčkem jidlo s vajickem recepty z vajicek

Zapomněl/a jsem heslo