jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Mátový sirup - vařený, sterilovaný

Mátový sirup - vařený, sterilovaný
nahoru
Mátový sirup - vařený, sterilovaný Mátový sirup - vařený, sterilovaný Mátový sirup - vařený, sterilovaný
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Nápoje
Doba přípravy Doba přípravy: 8 hodin

Suroviny:

1 litr mátových listů
350 gr cukru
600 ml vody
1 polévková lžíce kyseliny citronové
zelená potravinářská barva

Postup přípravy receptu

Připravíme si litr mátových listů, pokud možno mladých a vypraných.
Dáme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny.
Přecedíme přes plátýnko (nejlepší jsou pleny, které se kdysi používaly) a po vychladnutí ještě mátu vymačkáme v té pleně nebo plátně.
Přidáme cukr a kyselinu a za stálého míchání přivedeme k varu a k úplnému rozpuštění cukru. Pro hezkou barvu přidáme barvu. Opatrně. Nemá to být brčál, ale svěží zelená barva. Takhle to stačí tak na tři měsíce. Pro jistotu to ale ještě steriluji při 80 stupních 10 minut a skladuji do spotřebování ve špajzce a ne v lednici.

Poznámka

Z tohoto sirupu jde perfektně připravit i dětské !MOJITO! a s přidáním bílého rumu i dospělé.

Autor Autor: (Josef Senohrábek)
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Mátový sirup - vařený, sterilovaný"

autor: spagetka
vloženo: 20.05.2011 06:11:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ramona79 - je to tolik, aby se ti to vešlo do litrové lahve, počítat listy samozřejmě nemusíš, jde o to, jak to tam apěchuješ, jak chceš mít sirup silný, množství se nedá přesně určit, ale v receptu je množství vody a cukru, takž množství máty je na tobě - osobně dávám radši víc než míňsmajlik

autor: ramona79
vloženo: 20.05.2011 03:50:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

litr matovych listu?smajlik to je kolik?smajlik nechci vypadat hloupě ale nerozumim tomu

autor: Hella
vloženo: 13.10.2010 20:30:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahodo, v tomto případě je chuť máty tak silná, že přehluší i nepříjemnou chuť špetky potravinářského barviva. To se spíš podivuji chuťi těch nadšených obdivovatelů receptů různých příšerně barevných "marcipánů". Já neměla vhodné lahve, tak jsem dala do zavařovacích sklenic a v mikrovnce sterilovala 5 min. Až to budu používat, tak přeleju do lahve. A s tím vánočním dárkem je to skvělý nápad!

autor: jahoda
vloženo: 26.09.2010 22:18:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taktéž vyzkoušeno a je to parádasmajliksmajlik Použila jsem skleničky, co jsem měla schované z nějakých dárečků a udělala jsem si již dárek vánoční pro rodinu. Jen jsem dala min. barviva, nemám to moc ráda, vždy to v potravinách cítímsmajlik Díky za receptsmajliksmajlik13 + foto

autor: Hella
vloženo: 05.09.2010 14:56:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušeno, uvařeno, vynikající! Takže + 12

autor: hafikov
vloženo: 30.08.2010 21:33:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem a chutná mi moc.přikládám fotečku.Jsou tam už jen 2 sklenice z posledního sběru máty.smajliksmajliksmajlik

autor: tetaruza
vloženo: 20.06.2010 10:03:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikuž se na tom pracuje doufám že se mi povede díky za inspiracismajliksmajliksmajlik

autor: Levik
vloženo: 27.09.2009 16:16:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to velice lákavésmajlik uděluji bodíksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 18.08.2009 21:10:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTak takové bylinkové recepty tady nemámesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 17.08.2009 19:09:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Josefe, neprovokuj. Já si snad i z toho Jablonce k vám dojedu smajlik, to by zas takový problém nebyl, vlak mám skoro zadarmo a byl by to prima výlet. A ten pocit, že někdo může mátu rozdávat po hrstích smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: klukodvody
vloženo: 17.08.2009 19:06:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No určitě ano,protože nevíme co s mátou.To už mám octy ,oleje,čaje a všechno možné.Dám vědět nebojte.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 17.08.2009 18:46:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Josefe, paráda!..A když už budeš v té Horní Suché a takový kousek ode mne stejně jako od Jany R., nezbylo by něco málo máty i pro mne? smajliksmajliksmajlik+

autor: klukodvody
vloženo: 17.08.2009 18:34:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 17.08.2009 17:40:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

klukodvody - v tom souhlasím - Josefův Důl a jih Moravy to je jak nebe a dudy smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: klukodvody
vloženo: 17.08.2009 17:37:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano až pojedeme do Horní Suché,dám Ti vědět a mátu můžeme vzít sebou.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: klukodvody
vloženo: 17.08.2009 17:36:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím do Jizerek,smajlik-spagetko já o něm vím,ale tenhle je prakticky dost odlišnýsmajliksmajlik a taky jsem to zvýraznil.Jinak vím jak v Jizerkách něco roste,bydleli jsme 20 let v Jos.DolesmajlikTeď už jsme v teplesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 17.08.2009 16:58:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Obdobný recept tu je - http://www.toprecepty.cz/recept/7058-matovy-sirup-... Jinak máty mám věčně málo, docela bych si přijela smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 17.08.2009 16:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+

vloženo: 17.08.2009 16:10:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, to se někdo má, ta cuketa vypadala fakt dobře, ale tady jí má vždycky někdo přebytek, tak snad mi někdo podaruje, ale mátu asi nésmajlik

autor: klukodvody
vloženo: 17.08.2009 16:08:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škoda.Kdyby jsi byla blíž,tak bych ti je dal.Máty mám hodně,zrovna tak jako semínek na ty maďarské cukety co vypadají jako lžíce.A taky jsem Vám dal do alba pár fotek.smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 17.08.2009 16:04:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hmmm, kde jít na mátové listí, Josefe?smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

sirup z máty recept máta sirup recept jak připravit levadulový sirup mátový sirup malinový sirup vařený mátový olej recept meduňkovo mátová šťáva recept na mátový sirup sterilování sirupů recepty mátový sirup vareny sirup meduňkový sirup nejlepší recept mátový sirup s citronem meduňkovo mátový sirup matova stava bylinkový sirup recept recept mátová šťáva mátová sirup nápoj z matovych listu vařené sirupy bylinkové sirupy recepty vařený mátový sirup mátový sirup recepty hrnec na vaření sirupu matov sirup mátový sirup recept mátový stava domácí bylinkový sirup syrup ostružinový meduňkovo-mátový sirup recept mátový sirup matova šťáva recept sirup z máty bylinkove sirupy recept sirup mátový nejlepší mátový sirup domácí mátový sirup recept na bylinkový sirup sterilovaný sirup domácí mátová šťáva matový syrup recept na domácí malinový sirup




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz