Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte-li dostatek máty neváhejte recept vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 857 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 350,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Z tohoto sirupu jde perfektně připravit i dětské mojito a s přidáním bílého rumu i dospělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2021 17:36
Sirup jsem uvařila,jen jsem nikde nenašla jaké množství použít do klasického mojita-3dcl sklenice,0,4 cl rumu a kolik toho sirupu,máte to někdo odzkoušeno?Děkuji moc za radu..
22. 5. 2021 21:05
jahoda: Za týden už bude máta na sirup. Dělala jsem minulý rok tento recept. Bez sterilizace mi vydržel do dubna ve špajzu. Udělám i tento rok, jen jsem ještě přidala celý nakrájený citron a do každé lahve sirupu pár čerstvých mátových lístků. Už se na něj těším! V létě s minerálkou, není nic lepšího na žízeň !
20. 5. 2011 06:11
ramona79 - je to tolik, aby se ti to vešlo do litrové lahve, počítat listy samozřejmě nemusíš, jde o to, jak to tam apěchuješ, jak chceš mít sirup silný, množství se nedá přesně určit, ale v receptu je množství vody a cukru, takž množství máty je na tobě - osobně dávám radši víc než míň
20. 5. 2011 03:50
litr matovych listu? to je kolik? nechci vypadat hloupě ale nerozumim tomu
13. 10. 2010 20:30
Jahodo, v tomto případě je chuť máty tak silná, že přehluší i nepříjemnou chuť špetky potravinářského barviva. To se spíš podivuji chuťi těch nadšených obdivovatelů receptů různých příšerně barevných "marcipánů". Já neměla vhodné lahve, tak jsem dala do zavařovacích sklenic a v mikrovnce sterilovala 5 min. Až to budu používat, tak přeleju do lahve. A s tím vánočním dárkem je to skvělý nápad!
26. 9. 2010 22:18
Taktéž vyzkoušeno a je to paráda Použila jsem skleničky, co jsem měla schované z nějakých dárečků a udělala jsem si již dárek vánoční pro rodinu. Jen jsem dala min. barviva, nemám to moc ráda, vždy to v potravinách cítím Díky za recept13 + foto
5. 9. 2010 14:56
Vyzkoušeno, uvařeno, vynikající! Takže + 12
30. 8. 2010 21:33
Dělala jsem a chutná mi moc.přikládám fotečku.Jsou tam už jen 2 sklenice z posledního sběru máty.
20. 6. 2010 10:03
už se na tom pracuje doufám že se mi povede díky za inspiraci
27. 9. 2009 16:16
Je to velice lákavé uděluji bodík
18. 8. 2009 21:10
Tak takové bylinkové recepty tady nemáme
17. 8. 2009 19:09
Josefe, neprovokuj. Já si snad i z toho Jablonce k vám dojedu , to by zas takový problém nebyl, vlak mám skoro zadarmo a byl by to prima výlet. A ten pocit, že někdo může mátu rozdávat po hrstích
17. 8. 2009 19:06
No určitě ano,protože nevíme co s mátou.To už mám octy ,oleje,čaje a všechno možné.Dám vědět nebojte.
17. 8. 2009 18:46
Josefe, paráda!..A když už budeš v té Horní Suché a takový kousek ode mne stejně jako od Jany R., nezbylo by něco málo máty i pro mne? +
17. 8. 2009 18:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 42 minutami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 1 hodinou
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 1 hodinou
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 4 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 4 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 8 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 9 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: mátový sirup mátový sirup s citronem mátový sirup recept meduňkovo mátový sirup domácí mátová šťáva matova šťáva recept recept na mátový sirup recept mátová šťáva mátový olej recept nejlepší mátový sirup bylinkový sirup recept matova stava sirup z máty domácí mátový sirup matový syrup meduňkovo matový sirup recept recept mátový sirup sirup z máty recept recept na bylinkový sirup mátová sirup
Suroviny: máta, cukr, voda, kyselina citronová, potravinářské barvivo zelené
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
23 názorů