Ledvinky dušené
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už je stačí jen orestovat s cibulkou a slaninou, výborný oběd je hotový.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 755 kJ / 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,73 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,35 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2023 15:33
jednoduché, výborné.
19. 10. 2023 15:47
Dnes jsem ledvinky dělala a téměř stejně. Zahustila jsem bez vydušení šťávy tzv. suchou jíškou. Přílohou byla rýže a sterilované okurky.
19. 10. 2021 11:42
Dnes uvařeno,je to mňamka dovolila jsem si přidat foto ...
28. 5. 2017 12:22
Tak dnes jsem ledvinky udělal také a bylo to báječné. Jen jsem nedal slaninu normální, ale švardvalskou.
13. 12. 2016 08:19
Ja je vykrajuji hodne a nechavam lezet dlouho ve studene vode.I potom vyteka mnoho spinava krev.Vodu menim.Pak min.na noc do mleka a porad vyteka spina.Pak teprve proplachnu vodou a nakrajim na nudlicky.Sparim omeju a az po te dusim.Mnam.Zkousel jsem to i ze srdicky.Luxusni.Jen srdicka dusit drive.
13. 9. 2016 20:13
Miluju tato léty osvědčená jídla . Jednoduché a přitom dokonalé. Inspirovala jste mě, zítra jdu k řezníkovi pro ledvinky a dám se do toho
8. 3. 2016 13:42
Já je miluju, dělám vepřové, rozkrojim propláchnu a okrájím na kousky, šlach. střed vyhodim kocourum.
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask
23. 2. 2016 11:49
23. 2. 2016 10:47
Souhlasím s Jaroslavem. Ta vůně tam patří. Nejradši s křupavým rohlíkem
18. 1. 2016 16:05
dnes je budu připravovat, již je mám očištěné od včerejška, vypráno a odleženo ve třech vodách a na noc je dávám do mléka, výborné jsou s hranolkama.
29. 5. 2014 13:54
už mi tu bublají dnes s rýží přeji dobrou chut'
5. 2. 2013 10:45
Ledvinky a slezinky na omajdu je moje pýcha. S rejžičkou, knedlíkem i rohlíkem do talíře , neb raději do velkého rendlíka. Důležitá čistota , bez močovodů a pak je to dobrota. Někdo v mléku tyto máčí, a i ocet s vodou taky stačí. To zaslouží +bodík 9.
5. 2. 2013 09:38
včera jsme měli k obědu, přidala jsem navíc stroužek česneku, chilli a trochu majoránky
bodík a fotík, jestli teda neva
bodík a fotík, jestli teda neva
2. 1. 2013 00:04
Každé maso má svoji typickou vůni a chuť. Čím víc ji odstraním, tím méně typicky chutná. Myslíte, že v jídelnách dělají vaše složitá vaření a následné propírání ve studené vodě. Zamyslete se, proč to tam tak chutnalo.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.
8. 11. 2012 17:06
..snad jedna malá rada..když ledvinky přinesu, opláchnu je a tak na hodinku je dám do misky s mlékem...vytáhne to ten nepříjemný pach:)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Na přípravu zabíjačkového guláše si rezervujte čas. Je snadný, ale nezkušené složením možná překvapí
Další recepty
Tématické fráze: ledvinky na cibulce s rýží ledvinky recept dušené ledvinky na cibulce ledvinky s ryží ledvinky na cibulce ledvinky dusene veprove ledvinky vepřové ledvinky s rýží vepřové ledvinky recept ledvinky vepřové ledvinky recept vepřové ledvinky dušené ledvinky recepty vepřové ledvinky na cibulce recepty ledvinky recept na ledvinky jak vyčistit ledvinky dušené ledvinky-recept ledvinky omacka jak vyčistit vepřové ledvinky
Suroviny: ledvinky vepřové, cibule, slanina, olej, pepř, kmín celý, sůl, mouka
Ledvinky dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRv6
21 názorů