Vepřové ledvinky na smetaně

Vlajda Kuchař:

Omáčky 4 názory

57

Suroviny

3-4 vepřové ledvinky
1 středně velká cibule
olej
1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou)
2-4 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
kmín
sůl (nebo podravka)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravte ledvinky, které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrájím část ledvinek bez kanálků), protože to musíte dělat kousek po kousku, tak rovnou budete mít ledvinky nakrájené na nudličky, ty si přendáte do síta, propláchněte pod tekoucí vodou a 2krát ještě spaříte vařící vodou.

  2. Ledvinky si dejte do misky a zalijte mlékem, aby byli ponořené, dejte do lednice do druhého dne (mléko zbaví ledvinky škodlivin).

  3. Druhý den ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou (můžete ještě prolít vařící vodou).

  4. Cibuli si nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji.

  5. Přidejte kmín a ledvinky. Asi 1 minutu restujte.

  6. Pak zalijte vodou tak, aby byly ponořené. A nechte vařit asi 5-10 minut. (POZOR BEZ POKLIČKY).

  7. Mezitím si ve šlehačce rozmíchejte hladkou mouku a vlijte na ledvinky.

  8. Podle toho, kolik omáčky chcete, můžete přidat i druhou šlehačku, popřípadě ještě mléko.

  9. Opět vařte asi 5-10 minut (víc ne, jinak ledviny budou tvrdé), radši spíše kratší dobu.

  10. Omáčku sundejte z plotny a dochuťte solí či podravkou. Podávejte s rýží nebo knedlíky.

Poznámka

zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8693&user=79888

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ledvinky na smetaně

  • magda magda(neregistrovaná)

    Já ledvinky vařím v přetlaku a cibulku usmažím ještě na špeku,který přidá lepší chuť.Dávám i ml.papriku a majoránku.Nedělá jíšku,ale rozkvedlanou mouku se smetanou

    Odpovědět

  • Pipe Pipe(neregistrovaný)

    Docela gut :-(:-p;-)

    Odpovědět

  • stepan stepan(neregistrovaný)

    Kdyz se ledvinky nesmi varit dlouho neni lepsi si udelat jisku ? Mouka rozkvedlana ve slehacce by se mela provarit alespon 20 minut.

    Odpovědět

  • Andrejka Andrejka(neregistrovaná)

    Ale jo supr dá se to jíst.......:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové ledvinky vepřové ledvinky na smetaně vepřové ledvinky recept omacka z ledvinek ledvinky podle babici recept na vepřové ledvinky ledvinkova omacka veprove ledvinky recepty ledvinky omáčka veprove ledviny recept na ledvinky omacka recepty vepřové ledvinky omáčka z vepřových ledvinek ledvinky s rýží recepty na vepřové ledvinky recept vepřové ledvinky ledviny recept ledvinky recept veprove ledvinky na smetane recept ledvinky vepřové

Zapomněl/a jsem heslo