Drůbeží játra na cibulce s rýží

Lilith-Isa Kuchařka: Lilith-Isa

Doba přípravy: 25min Pro začátečníky 27 názorů

Suroviny

300 g drůbežích jater
1 cibule
sůl
pepř
kmín drcený
hladká mouka
lžíce sádla
masox
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, přidáme pokrájená játra, osolíme, opepříme, okmínujeme, osmahneme, zaprášíme moukou a zalijeme vodou, necháme dusit.

  2. Pak přidáme masox, necháme ještě chvíli povařit, pak omáčku zahustíme. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 242 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drůbeží játra na cibulce s rýží

  • Libulka Libulka

    Rychlé a moc dobré, přidala jsem si chilli kousky, nedala masox, mňam. Posílám bod a fotku :-):-K<3

    Odpovědět

  • Paddýsek Paddýsek(neregistrovaný)

    marketa: i vepřová játra se mohou solit ze začátku. Tvrdnou dlouhým vařením, nikoli solí.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Varianta bez Masoxu, uzasne francouzske papani: Kureci jatra (600 g) jen rozpulit a ocistit, osmazit (prudce a po castech) na oleji a masle, postupne vyndavat a uchovavat v teple.
    Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2 dcl, nechat ho tez odparit, ale neni to ono.
    Kdo je chce jen na kmine, prida ho pri smazeni cibulky . . . . . . .
    Kdo nema demi-glas, udela s Masoxem, ed amen, svet se nezbori a Navir se nebude zbytecne rozcilovat :-D

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Daniel Manda: Masox nemasox je nekonečný příběh. PROBOHA, ať si tam každý dá co chce a uzná za vhodné, recepty jsou pro inspiraci a každý si okoření podle svého, ale tyto nekonečné diskuze o dochucovadlech jsou mimo mísu. Pokud se vám ekluje, tak ho tam nedávejte a šmytec, ale to kecání vždycky okolo je neskutečné 8-(

    Odpovědět

  • Daniel Manda Daniel Manda(neregistrovaná)

    Prej TOPRECEPTY... Hlavně že tam dáme MASOX!!! Fuj ble jak to tam může proboha někdo dát... 8-(

    Odpovědět

  • casino casino

    Zyrteček: "...jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají... ":yes::yes::yes:
    Tak toto bych bez uzardění podepsal<3
    Dělal jsem dnes kuřecí játro, tak jsem hodil očko, jak vaří játra jinde...
    No, povětšinou stejně, jako se v české kotlině dělá, resp ještě donedávna dělala, ryba;-(

    Odpovědět

  • petr.f petr.f(neregistrovaný)

    Klasika je klasika.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Mates Mates(neregistrovaný)

    Ahojky všem, dneska si to dáme k obídku. Recept rychlý, nenákladný a hlavně pak výsledek chutný na talíři :-p

    Odpovědět

  • koki koki(neregistrovaný)

    masox?!!!....to snad ne?

    Odpovědět

  • játroš játroš(neregistrovaný)

    dobrota

    Odpovědět

  • Zyrteček Zyrteček(neregistrovaný)

    no hlavně můžete klidně osolit, nemusíte dusit.
    dobrý jsou s jablky a majoránkou, ale celé to tu vypisovat nebudu.
    jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají a udělá se omáčka (smetana), není od věci tam chrstnout trochu bílého vína, a pak se tam vrátí na prohřátí.

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    solit - nesolit?
    U drůbežích jater je to jedno - ta po osolení neztvrdnou. A stejně, když přidáte masox, tak tam je soli už dost.

    Jinak dělám podobně, akorát játra ve finále ještě zapékám. - podle tohoto receptu dělám jen "základ".

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    ZUZU: já je dusím cca tak 20minut :-)

    Odpovědět

  • ZUZU ZUZU(neregistrovaný)

    zitra budou jatýrka :) , prosím jak dlouho se mají dusit? :( budu je delat poprvé tak nevým :(

    Odpovědět

  • Miška Miška(neregistrovaná)

    recept mi vyhovuje, rychle, snadno a dobre. Ale ja nesolim, ten masox mi staci.kazdopane na vic davam jarni cibulku a ryzi pokapam lehce sojovkou. ;)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí játra s rýží játra na cibulce kureci jatra na cibulce játra s rýží drůbeží játra na cibulce krutí játra s rýží kuřecí játra na cibulce recepty játra s rýží recept drůbeží játra recept na kuřecí játra na cibulce kureci jatra s ryzi recept drůbeží játra na cibulce recept krůtí játra na cibulce recept játra s rýží játra na cibulce recept recept kuřecí játra na cibulce kuřecí játra na cibulce recept kureci jatra kachní játra na cibulce recepty kuřecí játra na cibulce

Zapomněl/a jsem heslo