Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra na cibulce s rýží

Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná a levná, stačí je orestovat na cibulce, a vynikající pokrm je za chvíli hotov. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci s vařenou rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

1. 9. 2011 17:31

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 647 kJ / 1 350 kcal
Bílkoviny65,68 g
Tuky42,42 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 232 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy173,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ricci

28. 1. 2023 11:53

:yes:

Artaban

15. 10. 2022 15:13

Snadný rychlý a výborný oběd, na začátku sem přidal trošku uzeného špeku na kostičky :yes:

Jitom

28. 9. 2021 08:15

Velmi jednoduchý a vynikající recept.
Moc dekuji;-)

Libulka

30. 3. 2018 11:46

Rychlé a moc dobré, přidala jsem si chilli kousky, nedala masox, mňam. Posílám bod a fotku :-):-K<3

Paddýsek

12. 10. 2017 06:31

marketa: i vepřová játra se mohou solit ze začátku. Tvrdnou dlouhým vařením, nikoli solí.

bofinka

30. 7. 2016 20:48

Varianta bez Masoxu, uzasne francouzske papani: Kureci jatra (600 g) jen rozpulit a ocistit, osmazit (prudce a po castech) na oleji a masle, postupne vyndavat a uchovavat v teple.
Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2 dcl, nechat ho tez odparit, ale neni to ono.
Kdo je chce jen na kmine, prida ho pri smazeni cibulky . . . . . . .
Kdo nema demi-glas, udela s Masoxem, ed amen, svet se nezbori a Navir se nebude zbytecne rozcilovat :-D

Navir Navir

30. 7. 2016 18:27

Daniel Manda: Masox nemasox je nekonečný příběh. PROBOHA, ať si tam každý dá co chce a uzná za vhodné, recepty jsou pro inspiraci a každý si okoření podle svého, ale tyto nekonečné diskuze o dochucovadlech jsou mimo mísu. Pokud se vám ekluje, tak ho tam nedávejte a šmytec, ale to kecání vždycky okolo je neskutečné 8-(

Daniel Manda

30. 7. 2016 15:23

Prej TOPRECEPTY... Hlavně že tam dáme MASOX!!! Fuj ble jak to tam může proboha někdo dát... 8-(

casino casino

12. 7. 2016 19:28

Zyrteček: "...jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají... ":yes::yes::yes:
Tak toto bych bez uzardění podepsal<3
Dělal jsem dnes kuřecí játro, tak jsem hodil očko, jak vaří játra jinde...
No, povětšinou stejně, jako se v české kotlině dělá, resp ještě donedávna dělala, ryba;-(

petr.f

17. 2. 2016 14:04

Klasika je klasika.:-)):yes:

Mates

20. 1. 2015 07:54

Ahojky všem, dneska si to dáme k obídku. Recept rychlý, nenákladný a hlavně pak výsledek chutný na talíři :-p

koki

12. 8. 2014 11:00

masox?!!!....to snad ne?

játroš

14. 1. 2014 21:11

dobrota

Zyrteček

20. 11. 2013 11:43

no hlavně můžete klidně osolit, nemusíte dusit.
dobrý jsou s jablky a majoránkou, ale celé to tu vypisovat nebudu.
jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají a udělá se omáčka (smetana), není od věci tam chrstnout trochu bílého vína, a pak se tam vrátí na prohřátí.

marketa

27. 10. 2013 09:25

solit - nesolit?
U drůbežích jater je to jedno - ta po osolení neztvrdnou. A stejně, když přidáte masox, tak tam je soli už dost.

Jinak dělám podobně, akorát játra ve finále ještě zapékám. - podle tohoto receptu dělám jen "základ".

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kureci jatra na cibulce játra na cibulce kuřecí játra s rýží játra s rýží drůbeží játra na cibulce krutí játra s rýží kuřecí játra na cibulce recepty játra s rýží recept kureci jatra s ryzi recept drůbeží játra recept na kuřecí játra na cibulce kureci jatra recept kuřecí játra na cibulce játra na cibulce recept krůtí játra na cibulce drůbeží játra na cibulce recept recept játra s rýží recepty kuřecí játra na cibulce kuřecí játra na cibulce recept kachní játra na cibulce

Suroviny: játra drůbeží, cibule, sůl, pepř, kmín drcený, mouka hladká, sádlo, vývar masový, rýže, olej, sůl, voda

TopRecepty.cz

Drůbeží játra na cibulce s rýží

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AwX