Listové uzlíky s marcipánem
Suroviny pro 40 kusů
40 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 2 489 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 27,50 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa... nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2016 14:14
Zajímavý recept. Ještě jsem neviděla, takže jsem musela vyzkoušet. A spokojenost. Zase něco jiného.
22. 10. 2009 07:40
Dnes ráno už tam byl jen jeden, takže chutnali určitě Já jsem byla statečná a pouze jsem nasávala vůni
22. 10. 2009 00:18
Á..., teď koukám, jak se krásně Paprice povedly. A chutnaly?
22. 10. 2009 00:15
Já na to zásadně používám vlastní meruňkový džem (meruňky nekrájím, jen rozvařím a pak trochu promíchám šťouchadlem na bramborovou kaši). Povidla si chutí s marcipánem nedovedu představit. A jinak tam píšu, že džem se nemusí dávat vůbec, jen to trochu zmírní sladkost marcipánu.
21. 10. 2009 23:14
Olino, máš úplně pravdu. bylo to tak. Kousky byl džem, hladká směs marmeláda. Aby se v tom čert vyznal, co? A dej vědět!!
21. 10. 2009 23:04
Já byla naučená - v džemu jsou kousky ovoce, zahustí se a používá se jen na studenou kuchyni, marmeláda/vím, že ten termín se už nesmí používat/ se vaří s cukrem tak dlouho až je tuhá a pak se může použít do buchet, koláčů a nevyteče. Když stojím v obchodě před tou hromadou nevím jak to nazvat - ovocných protlaků, tak zjišťuju, že vlastně marmeláda už neexistuje. Všude je nějaký zahušťovadlo nebo želatina, takže do teplé kuchyně nepoužitelné. Asi budu muset opět začít vařit marmeládu jako před 25 lety.
Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnila
Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnila
21. 10. 2009 22:38
olino, možná by to vyřešila povidla
21. 10. 2009 22:04
Olino16 - zrovna včera říkali v TV, že již neplatí zažité rozdělení na džem a marmeládu - že je to dnes jedno, jak se to jmenuje a musí se sledovat % složení ovoce a to, jestli je to s kousky nebo bez kousků ovoce, na etiketě.
Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.
Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.
21. 10. 2009 21:32
Vypadá to moc pěkně, ale co udělá ten džem? Ten se přece v troubě rozteče. Neměla by tam být spíš marmeláda? Hrozně mě to láká, ale toho džemu se bojím.
21. 10. 2009 19:45
Dnes jsem šla do obchodu a vidím - "marcipánové brambory". Hned jsem si vzpomněla na tyhle uzlíky, tak jsem nakoupila a před chvílí jsem je vytáhla z trouby. Voní to parádně. Jen mi uzlíky po schladnutí trochu klesly. Měla jsem asi malou teplotu, že?
20. 10. 2009 15:22
Hello Výbušná - to zvládneš, věříme Ti
20. 10. 2009 14:45
Teda Vybušná Tak speciálně pro tebe "Jak se dělá uzel": Vezmeme do každé ruky jeden konec, zkřížíme je, až se vytvoří smyčka. Jeden konec smyčkou protáhneme a celé položíme tou smyčkou na plech. Urovnáme, aby ten druhý konec, co leží na plechu, nebyl moc dlouhý - připaloval by se.
19. 10. 2009 22:26
jezismarja...uz sa vidim ako si poviazem vsetky ruky, kym urobim taky krasny uzol
19. 10. 2009 22:13
Vypadají opravdu moc hezky a že budou i moc jedlé, o tom nepochybuju
19. 10. 2009 22:06
Ono to není jen hezké, je to především velmi, velmi dobré!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Jak připravit listový špenát. Osvědčené špenátové recepty z oblíbené zeleniny
Další recepty
Tématické fráze: kupovaný marcipán marcipánové brambory marcipánové brambory recept helly těsto s marcipánem co s marcipanem cepty z listového těsta uzlíky z listového těsta sladkosti s marcipanem čert z marcipánu listové těsto s marcipánem buchta s kousky marcipánu uzly z listového těsta uzel z listového těsta certi z listoveho testa čím zahustit marcipán uzlik z listoveho těsta rychla buchta s marcipanem moučníky s marcipánem marcipanove ovoce jak použít kupovaný marcipan
Suroviny: těsto listové, džem meruňkový, marcipán, vejce
Listové uzlíky s marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3QRM
18 názorů