jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Listové uzlíky s marcipánem

Listové uzlíky s marcipánem
Listové uzlíky s marcipánem
nahoru
Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem Listové uzlíky s marcipánem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
Doba přípravy Doba přípravy: 10 min + 15 min pečení
Počet porcí Počet porcí: 40

Suroviny:

1 listové těsto, meruňkový džem, 100 - 150 g marcipánu, vejce na potření

Postup přípravy receptu

Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem. Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme. Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné proužky 15-20 cm dlouhé, které zatočíme do uzlíků a potřeme vejcem. Pečeme na papírem vyloženém plechu ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min, pak zmírníme asi na 150 °C a dopečeme do růžova.

Poznámka

Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa... nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Listové uzlíky s marcipánem"

autor: Paprika
vloženo: 22.10.2009 07:40:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes ráno už tam byl jen jeden, takže chutnali určitě smajliksmajlik Já jsem byla statečná a pouze jsem nasávala vůni smajlik

autor: Hella
vloženo: 22.10.2009 00:18:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Á..., teď koukám, jak se krásně Paprice povedly. smajlik A chutnaly?

autor: Hella
vloženo: 22.10.2009 00:15:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já na to zásadně používám vlastní meruňkový džem (meruňky nekrájím, jen rozvařím a pak trochu promíchám šťouchadlem na bramborovou kaši). Povidla si chutí s marcipánem nedovedu představit. A jinak tam píšu, že džem se nemusí dávat vůbec, jen to trochu zmírní sladkost marcipánu.

vloženo: 21.10.2009 23:14:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Olino, máš úplně pravdu. bylo to tak. Kousky byl džem, hladká směs marmeláda. Aby se v tom čert vyznal, co?smajlik A dej vědět!!

autor: olina16
vloženo: 21.10.2009 23:04:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já byla naučená - v džemu jsou kousky ovoce, zahustí se a používá se jen na studenou kuchyni, marmeláda/vím, že ten termín se už nesmí používat/ se vaří s cukrem tak dlouho až je tuhá a pak se může použít do buchet, koláčů a nevyteče. Když stojím v obchodě před tou hromadou nevím jak to nazvat - ovocných protlaků, tak zjišťuju, že vlastně marmeláda už neexistuje. Všude je nějaký zahušťovadlo nebo želatina, takže do teplé kuchyně nepoužitelné. Asi budu muset opět začít vařit marmeládu jako před 25 lety.
Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnilasmajlik

vloženo: 21.10.2009 22:38:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

olino, možná by to vyřešila povidlasmajlik

autor: Paprika
vloženo: 21.10.2009 22:04:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Olino16 - zrovna včera říkali v TV, že již neplatí zažité rozdělení na džem a marmeládu - že je to dnes jedno, jak se to jmenuje a musí se sledovat % složení ovoce a to, jestli je to s kousky nebo bez kousků ovoce, na etiketě.smajlik
Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.smajlik

autor: olina16
vloženo: 21.10.2009 21:32:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to moc pěkně, ale co udělá ten džem? Ten se přece v troubě rozteče. Neměla by tam být spíš marmeláda? Hrozně mě to láká, ale toho džemu se bojím.

autor: Paprika
vloženo: 21.10.2009 19:45:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem šla do obchodu a vidím - "marcipánové brambory". Hned jsem si vzpomněla na tyhle uzlíky, tak jsem nakoupila a před chvílí jsem je vytáhla z trouby. Voní to parádně. Jen mi uzlíky po schladnutí trochu kleslysmajlik. Měla jsem asi malou teplotu, že?

autor: Paprika
vloženo: 20.10.2009 15:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello smajliksmajlik Výbušná - to zvládneš, věříme Ti smajliksmajlik smajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 20.10.2009 14:45:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda Vybušnásmajlik Tak speciálně pro tebe "Jak se dělá uzel": Vezmeme do každé ruky jeden konec, zkřížíme je, až se vytvoří smyčka. Jeden konec smyčkou protáhneme a celé položíme tou smyčkou na plech. Urovnáme, aby ten druhý konec, co leží na plechu, nebyl moc dlouhý - připaloval by se.

autor: vybusna
vloženo: 19.10.2009 22:26:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jezismarja...uz sa vidim ako si poviazem vsetky ruky, kym urobim taky krasny uzol

autor: Merylas
vloženo: 19.10.2009 22:13:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají opravdu moc hezky a že budou i moc jedlé, o tom nepochybujusmajlik

autor: Hella
vloženo: 19.10.2009 22:06:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono to není jen hezké, je to především velmi, velmi dobré!

autor: Patricie
vloženo: 18.10.2009 22:46:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je opravdu hezký nápad. Můj muž má taky strašnou slabost pro marcipán. Už ukládám. Díky za recept.+smajlik

autor: Paprika
vloženo: 18.10.2009 17:39:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je ale hezký nápad. Moji kluci marcipán milují, tak to asi prubnu. Hello Ď. za tip.smajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 18.10.2009 11:40:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tedy to je nádhera, syn má přímo "úchylku" na marcipán, jistojistě vyzkouším, nemluvě o tom, že je to velmi rychlé (jak to vypadá) a ještě k tomu všichni doma milují list. těsto.
Díky, bodík i bez vyzkoušení smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

marcipanove ovoce marcipán čím ho zahustit jak se dela marcipanove testo uzlik z listoveho těsta brambory s marcipanem jak se dela marcipanove testo ? listové těsto s marcipánem těsto s marcipánem moučníky s marcipánem uzlíky z listového těsta marcipánové výrobky recepty kde je použitý marcipán sladkosti s marcipanem marcipánové uzlíky listove testo a marcipa list z marcipánu kupovaný marcipán certi z listoveho testa marmeláda s marcipánem recept kupovaný marcipán použitie rychla buchta s marcipanem marcipánové brambory rychlé recepty z listového těsta sladke s marcipanem cepty z listového těsta listové těsto domácí jak pouzit listove testo co s marcipanem uzlíky z listového čert z marcipánu buchta s marcipánem připrava kupovaneho marcipanu uzel z listového těsta domácí marcipán jak to udela jak se delá listové těsto mandlove testo cokoladova buchta s marcipanem listové s marcipánem sladkosti z marcipánem domácí uzliky džem, který nevyteče čím zahustit marcipán uzliky recept




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty