Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U nás se jí s bramborovým knedlíkem a kysaným vařeným zelím. Ale jsou kolem Budějc vesnice, ( i někde v Č,B. ), kde se podává husa a kachna s vařeným bramborem ve slupce, oloupaným a překrojeným napůl a kysaným zelím. Jak komu chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2009 08:32
Jsem velmi rád a TO UPŘÍMNĚ !!! za poučení, které jsem z příspěvků získal. Ale nedá mi, abych se nezeptal těch co to napsali, zda toto pasuje i na pečení HUSY,KACHNY, NE vcelku, ale jako u nás již porcovanou. TA OTÁZKA. : Ta teplota a doba i vše kolem se mi moc líbí, ale ještě jednou !! MOHU i já péci na 140 - 150°C přikryté 3 - 3,5 hod. bez otvření trouby ? Nebudu to moc vysušovat ? PROSÍM odpovězte, kdo ví JISTĚ. Budu netrpělivě čekat. Rád bych tuto vaši metodu uplatnil.Můžete i přímo do "Moje vzkazy". Dík Václav
1. 12. 2009 00:10
Drobku, nejsi sám nevzdělanej, taky to slyším poprvé
1. 12. 2009 00:02
Drobku, puška,puštička,biskup a možná ještě nějak, tak se u nás říká té části husy,kachny atd.,kde jsou uloženy mazové žlázky.Těm se někdy říká mandle,jsou 2,po každé části dolní páteře(prakticky kostrče). Snadno je najdeš.Krůty a krocani je mají také,ale větší.
30. 11. 2009 21:29
Já zrovna husokačenu peču..to voní...
30. 11. 2009 21:23
Že já sem lezu takhle na noc, přímo ji vidíma cítím ...
30. 11. 2009 17:22
Co je to puška na huse? Jsem zkrátka nevzdělanej, já si myslel že ta zůstane lovci v rukou.
30. 11. 2009 13:16
V poslední době peču taky jako bveverka tzv. Kachnu bez práce - na 120°C tak 4 hodiny přiklopené, pak odklopím a nechám zezlátnout kůžičku na 200°C. Bez podlévání a vypeče se krásná šťávička
30. 11. 2009 11:27
U nás zásadně s bosákama a kyselým zelím
30. 11. 2009 10:49
Moc se mi líbí tvá poznámka ...Dle velikosti ptáka , jako vždy,vtipné
30. 11. 2009 10:34
Dobré ráno Václave
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 14 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 5 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 15 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 20 minutami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 35 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 56 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 1 hodinou
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Husa nebo kachna? Kterou si vybrat na přípravu slavnostního menu a jak se liší
Svatomartinské akce 2023: Kde ochutnáte nejlepší husí pečínku a kam zajít na první letošní víno? Posvícení se konají v celém Česku
Jak využít hlávkové zelí? Vyrobte z něj kysané zelí nebo zeleninovou čalamádu
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna v troubě kachna pečená pečená husa v troubě pečená kačena v troubě nádivka do husy pecena husa pečená kachna s nádivkou jak upect husu pečení kachny jak upect kachnu doba pečení husy pečená kachna v troubě s nadivkou jak nejlepe upect husu pečená kachna recept husa recept doba pečení kachny pečená husa s nádivkou nadivka do kachny husa pečená
Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
25 názorů