Kachna pečená na víně s jablky

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 10 názorů

58

Suroviny

2 kachny
sůl
pepř
kuličky jalovce
3 jablka
3 hřebíčky
asi 10 dkg másla
3 bobkové listy
20 dkg slaniny
0,2 dl červeného vína
škrobová moučka
na ozdobu plátky pomeranče
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachny potřeme solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozdrceným jalovcem - zvenku i zevnitř.

  2. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citrónovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listema pak takto vzniklou nádivku nacpeme do kachen.

  3. Kachny položíme hřbetem vzhůru do pekáče.

  4. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme na lžíci oleje.

  5. Tu přidáme pak do pekáče ke kachnám.

  6. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi hodinu a půl při teplotě 22O stupňů.

  7. Během pečení kahcny poléváme vypečeným sosem a červeným vínem.

  8. Když jsou kachny upečené, vyjmeje je z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče.

  9. Vypečený sos můžeme trochu zahustit škrobovou moučkou a dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tento sos podáme zvlášť v servírovací misce.

Poznámka

Podáváme hoskové, bramborové knedlíky a červené zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna pečená na víně s jablky

  • Jana Remkova Jana Remkova

    danielle72: To je těžké, taky se snažím body "vylepšovat", co se dá :-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    :-p Jak může mít takový krásný recept tak málo bodů?;-) Zkusím aspoň maličko napravit;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Leni, pokud nevadí, přidávám foto+ bodík :-). bylo to skvělé!!:-p

    Odpovědět

  • zuzahe zuzahe

    Božské... Tak dobře jsem si ještě nepochutnala. Nedělala jsem jen pomerančový sos.

    Odpovědět

  • natal natal(neregistrovaný)

    tak jsme ji prave snedli a byla vyyyyybornaa, vsichni jsme si pochutnali!!!!! :-):-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já sice nejsem autorkou receptu, ale kachnu jsem pekla, hřebíček jsem nechala celý a citronem jsem nepotírala, jen jsem trochu pokapala jablíčka.:-)

    Odpovědět

  • Eviik a Miira Eviik a Miira

    Chtěla jsem se zeptat,jestli ten hřebíček taky rozdrtíte nebo ho tam dáváte celý?A jak moc té citrónové šťávy,abych to nepřehnala.:-)

    Odpovědět

  • Roby+Marcy Davidovi Roby+Marcy Davidovi(neregistrovaný)

  • maris maris

    Tak jsem se najedla, až jsem zapomněla dá bodík:-8 - už jsem napravila :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Kachna jedna báseň ! Jen jsem nepoužila slaninu a vypečenou šťávičku už jsem nezahušťovala :-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo