Pečená husa

tiktak Kuchařka:

Drůbeží maso 10 názorů

58

Suroviny

1 husa
3 jablka
200 ml sladké smetany
kmín
sůl
mléko
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Husu večer před pečením dobře nasolíme a dáme do chladničky.

  2. Predtým, ako ju dáme piecť, poumývame ju mliekom,aby sa trochu stiahla soľ.

  3. Do vnútra vložíme umyté, rozkrojené jablká bez jadrovníka a posypeme ju rascou.

  4. Husu pečieme v keramickom pekáči, podlijeme vodou, popícháme vidličkou a pečieme odokrytú v predhriatej rúre pri teplote 170 °C asi dve až tri hodiny.

  5. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou.

  6. Potom zlejeme polovicu tuku, hus otočíme a dopečieme.

  7. Na záver pečenia ju viackrát potrieme smotanou a potom 5 minút dopečieme pri 200 °C. Podávame s lokšami a červenou kapustou.

Poznámka

Výborné pre viac ľudí na domácu oslavu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená husa

  • savlinka savlinka

    Dnes pečené husí stehýnko:-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Starý Z::-)):-)):-)) máte dobrý odhad ,co je razca,je to opravdu kmin:yes: a lokše je něco,jako slaná palačinka, většinou s obsahem brambor.:yes: A pro úplnost: kapusta je zelí.;-)

    Odpovědět

  • Starý Z Starý Z(neregistrovaný)

    No pěkný, ale nevím čím se to má posypat, když prý nějaká razca, to neznám a lokša mi příjde že je kapesník nebo balón, tak jsem trochu volajak zmetený

    Odpovědět

  • eligie eligie

    Dělám s knedlíkem, ale napadá mě, že bych mohla vyzkoušet i ty lokše. Mňam.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Ivetko - ty nám děláš ale chutě :-O

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňam, dovolila jsem si přidat fotečku:-)):yes: Bodík letí:-p

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    ... ja by ju jedol iba s korbeľom dobrého červeného vína...keď že nepijem, je po jedení i pečení húsaťa..:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    tiktak, ty jsi šikovná, tak brzy po ránu a už taková dobrota!:-):yes:

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    Super, klasika :yes:

    zizala: na slovensku sa to jedava s loksami, aj pecena kacica :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak s lokšemi a červeným zelím jsem husu ještě nejedla. Párkrát jsem dělala s rýží a mandličkami, tak snad se někdy přemluvím i k této zajímavé variantě:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo