Obi pajšl
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,26 g |
Tuky | 60,37 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 32,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když zbude (druhý den), rozleží se a je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.Suchá zápražka je podmínkou a dává pajšlu nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru lze udělat polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 20:54
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama
22. 12. 2010 22:04
23. 2. 2010 12:00
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.
17. 12. 2009 10:55
15. 12. 2009 14:23
14. 12. 2009 20:55
13. 12. 2009 20:51
13. 12. 2009 17:01
13. 12. 2009 16:34
13. 12. 2009 16:11
13. 12. 2009 15:15
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:12
13. 12. 2009 13:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 11 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pajšl pajslova omacka jehněčí pajšl jak se děla pajšl pajšl recept co je pajšl recept pajšl hovězí pajšl recepty pajsl recept na pajšl co je to pajšl domácí pajšl pajšl omáčka jak uvařit pajšl omáčka pajšl omáčka z pajšlu jak se vari pajsl zápraška vepřovy pajšl pajšlová máčka
Suroviny: plíce vepřové, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra vepřová, maso vepřové, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, ořech muškátový, sůl, cukr, ocet
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
17 názorů