Dušená mrkev
Dušená mrkev je prosté a snadné jídlo, na které se nechají zlákat i ti, kteří jinak zelenině příliš neholdují. Doplnit ji můžete vařeným či pečeným masem nebo si ji vychutnat jen tak samotnou, s vařeným bramborem.
Postup přípravy
	Krok 1: Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky. Volíme spíše větší kousky, aby při vaření nevznikla kaše.
	Krok 2: Mrkev dáme do hrnce a zalijeme ji vodou tak, aby byla celá ponořená.
	Krok 3: Osolíme. Mrkev snese dost soli, stejně jako brambory.
	Krok 4: Dusíme na mírném plameni pod pokličkou téměř doměkka asi 15 minut. Dle potřeby můžeme ještě podlít horkou vodou.
	Krok 5: V druhém kastrůlku rozehřejeme sádlo a přidáme mouku. Usmažíme světlou jíšku.
	Krok 6: Hotovou jíškou dle potřeby zahustíme dušenou mrkev. Ještě pár minut povaříme.
	Krok 7: Dosladíme a dosolíme podle chuti.
	Krok 8: Podáváme s bramborami vařenými ve slupce nebo s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Moje poznámka
					
				
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 11 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 21 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dušená mrkev jako příloha, 
						
						
							mrkev na husto, 
						
						
							dušená mrkev, 
						
						
							dušená baby karotka, 
						
						
							recept mrkev na husto, 
						
						
							mrkev jako příloha, 
						
						
							baby mrkev jako priloha, 
						
						
							dušená mrkev recept, 
						
						
							recepty mrkev na husto, 
						
						
							recepty - mrkev na husto, 
						
						
							dušená mrkev pro děti, 
						
						
							vařená mrkev s masem, 
						
						
							mrkev dušena recept, 
						
						
							baby mrkev recept, 
						
						
							dušená karotka, 
						
						
							baby mrkev, 
						
						
							vařená mrkev, 
						
						
							recepty na dušena mrkev, 
						
						
							recept na mrkev na husto, 
						
						
							dušená baby mrkvička
						
					
						Suroviny:
						
							mrkev, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krystal
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (48)
No, já dusím mrkvičku na cibulovém základě a zahušťuji až nakonec - sníží se tim riziko připálení