Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

qwert

29. 8. 2015 21:40

Jsou výborné. Oceňuji nálev: není překyselený, není nedokyselený. Je vyvážený.

anytkaa

10. 8. 2015 20:58

Už za tři dny výborné. Přidala jsem do sklenice jen ještě bobkový list

spagetka spagetka

13. 7. 2015 13:21

premik16: určitě na ne teplo, raději do chladu, otázka, jakou teplotu máte ve špajzu, osobně upřednostňuju lednici

premik16

13. 7. 2015 12:57

Jen maly dotaz... odlezet se davaji do lednice nebo do spize, nebo pri pokojove teplote... ???

Pavel

2. 7. 2015 10:33

Recept je skvělý. Vylepšil jsem si ho třemi bobkovými listy a na nudličky na krájenou kapií. Bobkáče na vůni, kapie na pohled. Doporučuji.;-)

Jana

7. 5. 2015 17:43

:yes:mailis: musím potvrdit dělám je už podruhé a jsou famoosníí;-)

mailis

22. 4. 2015 17:48

Musím podpořit recept, už je dělám alespoň po páté a opravdu luxusní,ještě nikdo neřekl,že by nechutnali,snad jen 12-leté dceři:-)), ale ta uzeninu vůbec nejí :yes:

andrea

30. 3. 2015 10:50

lidičky zavařujete ty sklenice nebo jen zašroubujete a dáte do lednice? popřípadě jak se sklenice zavařují ať to nerozvařím. dělat je budu prvně:-D

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2015 14:32

Bara F.: jestli mohu-;-) já bych řekl,že vadí,nálev se pořádně do buřtíků nedostane.
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci.;-) ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka:yes: (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku:-8 )

MarcelaPa

24. 1. 2015 13:51

Bara F.: já si myslím, že to až tolik nevadí, akorát utopenci přes tu slupku do sebe nenatáhnou tolik chuti a při konzumaci se budou hůř krájet.

Bara F.

24. 1. 2015 12:36

Dobrý den,
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.

kukomuko kukomuko

27. 11. 2014 20:21

Vyskúšal som a je to perfektné ,ďakujem za recept :yes::yes::yes::yes::yes:

Zdeněk

11. 10. 2014 20:16

Peťula:Ty 2 kg špekáčků by se měly vejít do sklenice 4l s uzávěrem. Záleží na velikosti. ´Já zkoušel a vešlo se tam 23 špekáčků.Jinak přeji dobré chutnání.

Alexandr

13. 9. 2014 18:01

Tak jsem to vydržel a po sedmi dnech jsem chtěl včera ochutnat mou první várku utopenců, podle vašeho receptu. Byl jsem zklamán, protože jediné co jse našel byla jen cibule a nálev. Utopenci se neztratili, to jen moje manželka a mí dvě dcery byly rychlejší než-li já. S chichotáním mi oznámili, že byly výborné a jestli chci také ochutnat, tak si mám naložit nové. Samozřejmě že si je naložím, ale stále marně přemýšlím, kam to před těmi lasičkami schovat, abych z toho zase neměl jen cibuli a nálev.
Děkuji za skvělý recept.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-*

fugas

20. 8. 2014 21:44

ViR:před týdnem jsem podle receptu naložil zkušební kilo špekáčků.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6