Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2015 21:40
Jsou výborné. Oceňuji nálev: není překyselený, není nedokyselený. Je vyvážený.
10. 8. 2015 20:58
Už za tři dny výborné. Přidala jsem do sklenice jen ještě bobkový list
13. 7. 2015 13:21
premik16: určitě na ne teplo, raději do chladu, otázka, jakou teplotu máte ve špajzu, osobně upřednostňuju lednici
13. 7. 2015 12:57
Jen maly dotaz... odlezet se davaji do lednice nebo do spize, nebo pri pokojove teplote... ???
2. 7. 2015 10:33
Recept je skvělý. Vylepšil jsem si ho třemi bobkovými listy a na nudličky na krájenou kapií. Bobkáče na vůni, kapie na pohled. Doporučuji.
7. 5. 2015 17:43
mailis: musím potvrdit dělám je už podruhé a jsou famoosníí
22. 4. 2015 17:48
Musím podpořit recept, už je dělám alespoň po páté a opravdu luxusní,ještě nikdo neřekl,že by nechutnali,snad jen 12-leté dceři, ale ta uzeninu vůbec nejí
30. 3. 2015 10:50
lidičky zavařujete ty sklenice nebo jen zašroubujete a dáte do lednice? popřípadě jak se sklenice zavařují ať to nerozvařím. dělat je budu prvně
24. 1. 2015 14:32
Bara F.: jestli mohu- já bych řekl,že vadí,nálev se pořádně do buřtíků nedostane.
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci. ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku )
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci. ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku )
24. 1. 2015 13:51
Bara F.: já si myslím, že to až tolik nevadí, akorát utopenci přes tu slupku do sebe nenatáhnou tolik chuti a při konzumaci se budou hůř krájet.
24. 1. 2015 12:36
Dobrý den,
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.
27. 11. 2014 20:21
Vyskúšal som a je to perfektné ,ďakujem za recept
11. 10. 2014 20:16
Peťula:Ty 2 kg špekáčků by se měly vejít do sklenice 4l s uzávěrem. Záleží na velikosti. ´Já zkoušel a vešlo se tam 23 špekáčků.Jinak přeji dobré chutnání.
13. 9. 2014 18:01
Tak jsem to vydržel a po sedmi dnech jsem chtěl včera ochutnat mou první várku utopenců, podle vašeho receptu. Byl jsem zklamán, protože jediné co jse našel byla jen cibule a nálev. Utopenci se neztratili, to jen moje manželka a mí dvě dcery byly rychlejší než-li já. S chichotáním mi oznámili, že byly výborné a jestli chci také ochutnat, tak si mám naložit nové. Samozřejmě že si je naložím, ale stále marně přemýšlím, kam to před těmi lasičkami schovat, abych z toho zase neměl jen cibuli a nálev.
Děkuji za skvělý recept.
Děkuji za skvělý recept.
20. 8. 2014 21:44
ViR:před týdnem jsem podle receptu naložil zkušební kilo špekáčků.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
148 názorů