Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2013 23:53
Trosicku jsem prvne vahal a pouzil jsem jen 1kg spekacku abych zjistil jestli tento recept vazne potesi me chutove poharky.Po dvou dnech jsem skoro plakal pac ve flasce bylo jen to dno a nic vic.Proste jsem se neudrzel a zral a zral.Pridal jsem si jen vice feferonek ale to receptu nikterak neuskodilo.Vazne chutovecka a uz mi plavou dalsi a tentokrat 2kg spekacku ve skle.Snazim se odolat a nejit to zase sezrat tak brzo.Diky Hvezdicku pridat nemuzu ale ten palec je taky dost jasnej ne
14. 11. 2013 23:29
Natalia326: 3L
7. 11. 2013 18:53
mohla by som sa spytat na aku velkost pohara je robeny tento receptik? dakujem
3. 10. 2013 22:42
.....nechali jsme se zlákat tímto receptem,a hlavně samou chválou na výborné utopence.dnes jsme je naložili a už teď se těšíme,až je s chutí zbaštíme!!!pak dám vědět,jak chutnali
23. 9. 2013 15:38
A já je jdu delat poprvé.Za par dni se ozvu.
20. 8. 2013 08:26
ta sklenice na obrázku má obsah 2litry a vejde se do ní asi 9 větších špekáčků a dá se nornálně koupit v marketu i s víčkem
20. 8. 2013 08:21
ja utopence zalévám studeným nálevem a dávám do lednice nechávám 14 dnů uležetloupancova:
12. 8. 2013 15:28
Tak trvanlivost je omezená jen tím, jak dobře je nádoba uzavřená. Dokud se nenačnou, vydrží klidně i půl roku. Už jsem jedl i přes šest let starý, co někdo zarovnal ve sklepě. Krom toho, že špekáčky byly už celkem měkký a rozpadající se, byly vynikající a nikomu nic nebylo.
9. 8. 2013 15:15
Tááák, nedávno jsme je dojedli a dneska chystám už druhou várku..a to jsme se bali, že nám to tam bude ležet buh vi jak dlouho.. chyba.. jsou vynikajici!
5. 8. 2013 10:04
Jsou vynikající :)
Ani nestihly "dozrát"
Ani nestihly "dozrát"
14. 6. 2013 15:53
Vynikající...chuť..užili jsem si při jejich přípravě a pak i při hodování na chatě..Doporučuji!!!
26. 5. 2013 15:57
Ahojky.. Ja pridavam jeste balicek ZELI a jsou fakt vyborne...
8. 2. 2013 13:30
loupancova: Jejdaneny, to se mi až tak nezdá, že by tak dlouho vydržely. Já je nechávám odležet tak týden, ale někdy bačtíme i dřív a brzy je sníme, takže jsem trvanlivost ani vlastně nezkoušela
15. 11. 2012 11:09
dobrý den,měla bych dotaz jak dlouhou mají trvanlivost?? vím že moje babička dělávala utopence tím způsobem že je z boku neřezala vytřela pálivou paprikou a naplnila cibulí,to pak jen skládala do sklenic,prokládala je cibulí a zalila jakýmsi nálevem,tyto utopence pak nechávala ve velkých 5L sklenicích uležet myslím měsíc,a pak to další měsíc stálo u nás v naší hospodě a prodávalo se to. Což se mi zdá divné aby měli takovou trvanlivost,když jsou jen zalité octem,prosím o radu jak je mám naložit aby vydrželi takto dlouho?? poradte prosim někdo na mail: loupancova@seznam.cz děkuji
29. 10. 2012 16:46
Ahoj, musím moc pochválit za opravdu velice vydařený receptík na utopence. Opravdu již po dvou dnech jsou velice chutné a po týdnu ještě lepší . Moc nám chutnali a právě chladím na oknem nálev na další várku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 17 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 2 hodinami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 3 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
148 názorů