Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ViR

17. 7. 2014 23:56

Udělal jsem poloviční "testovací" dávku z kila "tradičních špekáčků" od Steinhausera z Tišnova. Oloupal jsem je, překrájel podélně na půlky, trochu napíchal vidličkou, a protože jsem neměl doma feferonky, potřel jsem je na řezu Harisou a ještě trochou hrubozrné "stejkové" hořčice.

Když jsem je šel po týdnu "testovat", zjistil jsem, že ta poslední půlka (z 12 špekáčků!) co nesměle vykukovala ze zbytku cibule, je fakt dobrá ;-). Přede mnou totiž sklenici již druhý den objevila jednak přítulkyně a jednak moje dcera, takže holky ze sklenice ochutnávaly "jen kousek" každý den... Nechtěly pak věřit tomu, že to ve dvou zcela zhůvěřile všechno sežraly :-D. Takže za mne i za dámskou jízdu OK.

Peťula

25. 6. 2014 13:57

Dobrý den, také se chystám vyzkoušet, jen jsem se chtěla zeptat, ty dvě kila špekáčků Vám dali na jak velkou sklenici? Abych věděla přibližně? Děkuji Petra.

Katka

23. 6. 2014 10:35

teda musím taky přidat pochvalu.ještě to sice nejsou ani dva dny,ale zkoušela jsem ochutnat a jsou opravdu super.nálev moc dobrý,není ani moc kyselý.promazávala jsem teda ještě hořčicí a musím vám dát velký palec nahoru :yes: :-)

Dušan B.

12. 6. 2014 00:15

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padli,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém :-p

Dušan B.

12. 6. 2014 00:12

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padly,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém :-p

michaela marková

18. 5. 2014 17:29

Varování!!pokud šetříte tak jako já se špekáčky tak to je chyba!po týdnu mi s nich nezbylo skoro nic větší čtvrtka ale musím pochválit jsou výborné přímo delikátní(proto taky píšou že na přípravu potřebujete 2kg špekáčků!!):-p

příště víc!

18. 5. 2014 17:10

Ony se scvrkly teď to vypadá na oslavě že šetřím příště 2 kila!:-O:-?:yes::yes::-)www.toprecepty.cz

Adéla

25. 4. 2014 17:05

Recept výborný, jen špekáčky nechávám v celku a potírám plnotučnou horčicí. Doporučuji nechat odležet minimálně týden, ale samozřejmě čím déle, tím lépe. :-)

Veronika

4. 2. 2014 14:24

Recept je výborný, já jsem zkoušela ještě špekáčky potřít hořčicí a přidala jsme zelí a fakt nemají chybu. :-K:yes:

sisi

20. 1. 2014 13:41

Dělala jsem taťkovi k narozeninám a byl nadšený,další várka je již ve sklenici.:yes:

klara

17. 1. 2014 21:36

luxusní fakt mnamííí:yes:

Pavlína

17. 1. 2014 21:17

Výborný recept

Peter

22. 12. 2013 23:38

magdalenka: dakujem za radu;-)

magdalenka magdalenka

21. 12. 2013 19:33

Peter: ja osobne lúpem, často sú v umelých "črevách" a keby aj neboli, mám dojem, že skôr prezrejú...

Peter

21. 12. 2013 19:22

nooo idem hned do toho, len mi prosim poradte ci spekacky treba lupat alebo nie.. (v niektorych receptoch to bolo spominane, ale tu nie)... dik za odpoved.

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6