Bramborák na plech
Milujete bramboráky, ale smažení a prskající olej není váš šálek kávy? Potom je tento recept přesně pro vás. Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka vylijte na plech a upečte v troubě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 6 300 kJ / 1 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,19 g |
Tuky | 64,71 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 5,12 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na Svaté Heleně se tomu říká toč a podává se s kyselým zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2010 21:28
bramborák na plech je dobrá věc,není tak mastný a hlavně se u něho namusí stát jako u smažení,máš to pěkně upečené
15. 2. 2010 21:36
Taky ho dělám,je to jednodušší a hlavně není mastný.
22. 1. 2010 23:26
www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0014/n_upeceny_zespod.jpgypadá to náramně, dávám bodík
22. 1. 2010 19:41
Iris, jj dávají se jak čerśtvé tak sušené
22. 1. 2010 19:39
Je to dobrota. A na podzim na to dáváme švestky a pečeme. 14. bodík
22. 1. 2010 18:16
Ještě jsem zapomněla napsat, že do toho těsta dávám bud turist.salám nakrájený na kostky nebo kmínovou klobásku jen tak na kolečka.
22. 1. 2010 18:05
Já tohle peču taky v troubě několik let, ale na pečícím papíře.Jinak je to opravdu výborná bašta
22. 1. 2010 17:01
my sme tomu doma hovorili haruľa
22. 1. 2010 14:15
Pipre a další důkaz, že je z Podkrkonoší, tam se dycky dává sádlo a mléko , jinak ta kombinace se špenátem by mě nenapadla, u nás se jí prostě samotný. Ale to neznamená, že to není dobré a nejdůležitější je, že chutnalo ne?
22. 1. 2010 14:07
Ať už recept vzniknul kdedoli, každopádně je moc dobrý a se špenátem jsem si opravdu pochutnala. Recept se přece jen liší od ostatních tím, že se přidává do těsta sádlo a mléko. Nevysušilo se mi to při pečení v mé špatně pekoucí troubě jako ty, které jsem dosud dělala. Navíc je to nejvíc podobné tomu, co nám dělávala maminka Přidala jsem fotky
22. 1. 2010 14:05
Betino já ho také dělám.ale s kváskem,nechávám ho kynout a střídám to,že do toho přidám buď škvarky,uzený nebo houby.Přidávám i cibuli.A plech vymazávám tukem a vysypávám mákem hustě.Jinak je to stejné,dávám plusový bodík
22. 1. 2010 13:50
No a já myslela, že je to ostravská chudobnica!
22. 1. 2010 13:09
Bibi, teď se urazím , ať si to Náhlovský nazve jak chce, ale baštil to u nás a souhlasil, že to je Krkonošský bramborák z Chuchelny!!!
Jinak jasně, vím, co myslíš
Jinak jasně, vím, co myslíš
22. 1. 2010 12:56
Betinko, to znám dobře pod názvem Toč, nebo Báč a je to moc dobrý. Recept je od Náhlovskýho a ten ho zase nazval:Krkonošský toč. Tudíž k tobě letí 11.bodík
22. 1. 2010 12:51
Špagetko, přesně tak
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Banana split
Přidáno před 22 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 58 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 6 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 9 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 12 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 12 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeský camprat: Bramborák pečený v troubě na sádle voní česnekem a díky roztrhání má neodolatelně křupavou kůrkou
Jak skladovat brambory. Důležitý je už výběr správné odrůdy
Banánové minikoblihy jen ze tří ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Další recepty
Tématické fráze: bramborák pečený v troubě na plechu bramboráky v troubě na plechu bramborak na plech do trouby cuketový bramborák na plech pečený bramborák bramborák pečený v troubě bramboraky v troube bramborak v troube pečené bramboráky bramboráky pečené v troubě bramborák se zelím na plech do trouby cmunda na plech pečené bramboráky v troubě bramborák cuketový bramborák pečený v troubě bramborak do trouby bramborák recept cuketové bramboráky na plech bramborové placky se zelím na plechu peceny bramborak v troube
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka hladká, majoránka, česnek, sádlo, mléko
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
56 názorů