Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako ho pekly naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby smažní

30 min (30 min příprava, bez doby smažní)

18. 7. 2009 21:23

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 648 kJ / 1 589 kcal
Bílkoviny44,27 g
Tuky3,34 g
Vláknina38,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy330,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept mého dětství. Navíc, neděste se názvu, u nás se prostě tomuto pokrmu říká halušky - co to vyvolalo v partnerech naší rodiny asi nemusím říkat, ale pro nás to jsou halušky. Musí být cítit hlavně česnekem a musí být tenounké. Upřímně - bramboráky na pánvi na tuku se tomuhle ani zdaleka nepřibližují. Jenže kde dneska smažit přímo na kamnech....

Navíc tomuto těstu nalitému na plech a upečenému do křupava se říká u nás bramborák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

17. 10. 2021 09:32

Maxipes: Že to, cos uklohnil Ty, bylo hnusné, mohlo být i kuchařem.

cvrnda cvrnda

24. 1. 2021 13:46

Uďelat na grilu kamen nebo desce

spagetka spagetka

28. 7. 2017 17:46

Zdenek: proč ne, proti gustu žádný dišputát, sto lidí, sto chutí. Dík za názor :-K

Zdenek

28. 7. 2017 14:21

Tak já do nastrouhaných brambor přidám ještě namočenou a vymačkanou střídu chleba.50 na 50.To je potom křupavka.:-)))

spagetka spagetka

15. 7. 2017 06:02

Milena Hartigová: Děkuji moc, stále je to naše moc oblíbené jídlo :yes::yes::-K:-K

Milena Hartigová

14. 7. 2017 05:54

U nás se vždy taky pekly na tálu a slabé do křupava opečené a babička je mazala rozpuštěým máslem ,smíchaným s česekem a říkala tomu salakvarda ,někdy byly suché a k tomu bylo bílé kafe ,mnamka a říkali jsme tomu halušky a na plech bylo řidší těsto a to byl bramborák<3<3 a děda ho měl rád se švetkama,taky dobrota

janky3 janky3

11. 3. 2017 12:45

Naše mami pocházela z jižních Čech, tak u nás jsou to vošouchy, ale jednou jsem je nabídla Kladeňákovi, a on se vyděsil, co že mu to nabízím. Zkoušela jsem je plnit sýrem Nivou a byla to fakt bašta. Děláme dva na pánev a opravdu sádlo je sádlo. Zatím nejlepší vošouchy dělá můj muž, takže mu to ráda přenechám.:-D

Karolína

23. 7. 2016 11:22

My děláme bramborák někdy s kousky tvrdého salámu nebo kostičkami točeného. A pokud to je, tak taky na sádle. Pár receptů včetně sejkor a tipů na čem při přípravě bramboráků záleží a na čem ne jsem sepsala i svůj na blog, budu ráda za návštěvu :-) http://makova-panenka.cz/recepty/bramboraky-jako-o...

Airinka

7. 3. 2016 23:08

Ivana:Vy bramboráky natíráte máslem? V létě dělám venku na kamnech a je to nesrovnatelná chuť.Jsou to sejkory !:-)

Roman

4. 3. 2016 15:54

To je uplně jedno jak se to jmenuje u nas jsou to stryky hlavně že je to dobre !!

spagetka spagetka

29. 2. 2016 13:18

Starý mac: jééé podlesňáka znám od příbuzné své švagrové, díky za připomenutí, zas udělám, chutnalo nám to :yes::yes::yes::yes:
a my je tu na topkách dokonce máme :-O:yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/13418-valasske-po...

Starý mac

29. 2. 2016 12:38

Jsem Liberečák z Valašska , tam těsto /bez česneku / natřou na velký zelný list a položí na plotnu. Ten list se vpeče do těsta, opeče se i z druhé strany, hotové se to potírá máslem a vrství do komínku. A jmenuje se to "podlesňák " !

Ajda

21. 2. 2016 21:23

to jsou přece placky na blaše.... děláne na sucho a pak se jí buď maštěné máslem a cukrem, nebo maštěné máslem a kys. smetanou, nebo se škvarkama..taky s vaječinou.... typické jídlo pro oblast Slezsko
:yes:

spagetka spagetka

26. 1. 2016 12:23

Ivana: nebudu se dohadovat o názvu, pro nás jsou halušky, to, co jsem napsala v receptu. bramborák (v jedn.čísle) byl z téhož těsta ale na pekáč do trouby, jak píšu v Poznámce. A když si přečtete komentáře, tak řada lidí se mnou souhlasí, prostě je to takto v této oblasti, jinde to může být jinak.

Ivana

26. 1. 2016 11:48

spagetka:Tak recept na halušky je jenom brambory,mouka,vejce a sůl....maximálně trošičku mléka na zjemnění těsta.S česnekem apod. jsou už to bramboráky:-)

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sejkory sejkory recept bramboráky jako od babičky krkonošský bramborák krkonošské recepty krkonošská jídla bramborové sejkory recept sejkory recept na sejkory krkonošské bramboráky sejkory na sladko krkonoské sejkory jídlo sejkory bramboráky z nových brambor krkonošský guláš recept krkonšské sejkorky bramborák na plotně babiččiny bramboráky krkonošsky gulaš kaborky

Suroviny: brambory, krupice, česnek, majoránka, kmín celý, cibule, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66r7