Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako naše babičky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava, bez doby smažní)

18. 7. 2009 21:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 171 kJ / 1 475 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy308,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept mého dětství. Navíc, neděste se názvu, u nás se prostě tomuto pokrmu říká halušky, co to vyvolalo v partnerech naší rodiny asi nemusím říkat, ale pro nás to jsou halušky. Musí být cítit hlavně česnekem a musí být tenounké. Upřímně - bramboráky na pánvi na tuku se tomuhle ani zdaleka nepřibližují. Jenže kde dneska smažit přímo na kamnech....

Navíc tomuto těstu nalitému na plech a upečenému do křupava se říká u nás bramborák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cvrnda

24. 1. 2021 13:46

Uďelat na grilu kamen nebo desce

spagetka

28. 7. 2017 17:46

Zdenek: proč ne, proti gustu žádný dišputát, sto lidí, sto chutí. Dík za názor :-K

Zdenek

28. 7. 2017 14:21

Tak já do nastrouhaných brambor přidám ještě namočenou a vymačkanou střídu chleba.50 na 50.To je potom křupavka.:-)))

spagetka

15. 7. 2017 06:02

Milena Hartigová: Děkuji moc, stále je to naše moc oblíbené jídlo :yes::yes::-K:-K

Milena Hartigová

14. 7. 2017 05:54

U nás se vždy taky pekly na tálu a slabé do křupava opečené a babička je mazala rozpuštěým máslem ,smíchaným s česekem a říkala tomu salakvarda ,někdy byly suché a k tomu bylo bílé kafe ,mnamka a říkali jsme tomu halušky a na plech bylo řidší těsto a to byl bramborák<3<3 a děda ho měl rád se švetkama,taky dobrota

janky3

11. 3. 2017 12:45

Naše mami pocházela z jižních Čech, tak u nás jsou to vošouchy, ale jednou jsem je nabídla Kladeňákovi, a on se vyděsil, co že mu to nabízím. Zkoušela jsem je plnit sýrem Nivou a byla to fakt bašta. Děláme dva na pánev a opravdu sádlo je sádlo. Zatím nejlepší vošouchy dělá můj muž, takže mu to ráda přenechám.:-D

Karolína

23. 7. 2016 11:22

My děláme bramborák někdy s kousky tvrdého salámu nebo kostičkami točeného. A pokud to je, tak taky na sádle. Pár receptů včetně sejkor a tipů na čem při přípravě bramboráků záleží a na čem ne jsem sepsala i svůj na blog, budu ráda za návštěvu :-) http://makova-panenka.cz/recepty/bramboraky-jako-o...

Airinka

7. 3. 2016 23:08

Ivana:Vy bramboráky natíráte máslem? V létě dělám venku na kamnech a je to nesrovnatelná chuť.Jsou to sejkory !:-)

Roman

4. 3. 2016 15:54

To je uplně jedno jak se to jmenuje u nas jsou to stryky hlavně že je to dobre !!

spagetka

29. 2. 2016 13:18

Starý mac: jééé podlesňáka znám od příbuzné své švagrové, díky za připomenutí, zas udělám, chutnalo nám to :yes::yes::yes::yes:
a my je tu na topkách dokonce máme :-O:yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/13418-valasske-po...

Starý mac

29. 2. 2016 12:38

Jsem Liberečák z Valašska , tam těsto /bez česneku / natřou na velký zelný list a položí na plotnu. Ten list se vpeče do těsta, opeče se i z druhé strany, hotové se to potírá máslem a vrství do komínku. A jmenuje se to "podlesňák " !

Ajda

21. 2. 2016 21:23

to jsou přece placky na blaše.... děláne na sucho a pak se jí buď maštěné máslem a cukrem, nebo maštěné máslem a kys. smetanou, nebo se škvarkama..taky s vaječinou.... typické jídlo pro oblast Slezsko
:yes:

spagetka

26. 1. 2016 12:23

Ivana: nebudu se dohadovat o názvu, pro nás jsou halušky, to, co jsem napsala v receptu. bramborák (v jedn.čísle) byl z téhož těsta ale na pekáč do trouby, jak píšu v Poznámce. A když si přečtete komentáře, tak řada lidí se mnou souhlasí, prostě je to takto v této oblasti, jinde to může být jinak.

Ivana

26. 1. 2016 11:48

spagetka:Tak recept na halušky je jenom brambory,mouka,vejce a sůl....maximálně trošičku mléka na zjemnění těsta.S česnekem apod. jsou už to bramboráky:-)

Jana Brno

25. 1. 2016 15:17

ale špagetko...samozřejmě jsem je škvařila v hrnci, ale na slejvání sádla jsem vzala hrnec menší než sítko a smrad byl na světě!!! Smrdělo to tam ještě tak 3 týdny po škvaření!:-))

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sejkory sejkory recept bramboráky jako od babičky krkonošský bramborák krkonošské recepty krkonošská jídla bramborové sejkory recept sejkory recept na sejkory krkonošské bramboráky sejkory na sladko krkonoské sejkory jídlo sejkory bramboráky z nových brambor krkonošský guláš recept krkonšské sejkorky bramborák na plotně babiččiny bramboráky krkonošsky gulaš kaborky

Suroviny: brambory, krupice, česnek, majoránka, kmín celý, cibule, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66r7