Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl 2 v 1

Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2010 15:50

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie32 471 kJ / 7 761 kcal
Bílkoviny235,52 g
Tuky308,96 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 2,56 g
Sůl6,16 g
Sacharidy972,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patricie

24. 1. 2010 18:22

Velmi pěkný nápad, hezký fotopostup.:yes::-)):-K

Irrena Irrena

24. 1. 2010 18:06

Yanull je to perfektní, vzhledově, ale jistě i chutí, dávám do oblíbených a určitě vyzkouším:-K:-Samozřejmě posílám bodík.:yes:

sebena sebena

24. 1. 2010 17:35

Opravdu efektní;-):yes: dávám bodíka a někdy to taky prubnu:-))

Aneta Aneta

24. 1. 2010 17:33

Tak to je super nápad.posílám 12 bodík

spagetka spagetka

24. 1. 2010 17:14

yanull - perfektní vše - od nápadu, přes realizaci, popisu práce i focení :-p:-p:yes::yes:
No a jelikož tam mám zbytečné droždí, dost marmelád, povidel i džemů, tak myslím, že dojde na tuto reaalizaci :-p:yes::yes:

yanull yanull

24. 1. 2010 17:03

Tomáši, díky, nevím, čím jsem si to zasloužila, nabídla bych Ti něco na zub i tak, ale máš pravdu, hlava mi naštěstí z celého člověka zatím funguje nejlépe, navíc můžu potvrdit, že sice nevím, jestli si toho pamatuji moc, ale už toho pamatuji hodně ;-):-))

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 16:56

Jani, ty jsi prostě poklad, a navíc máš super pamatováka ... skláním se před tvým pekařským uměním, a taky před tím, že si tak moc pamatuješ :-))

yanull yanull

24. 1. 2010 16:49

Tomáši, beru Tě za slovo, pamatuji si, že kohoutí hřebeny s mákem ne kvůli alergii, ale štrúdl s tvarohem a povidly ano :-)) A pirožků více, aby zbyly do výslužky, může být? :-)):-K

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 16:47

Moc hezké :-) Tak až pojedu na Vysočinu Jani, tak nebudou jen pirožky, ale i tento štrudl:-? Pochopil jsem to zprávně? :-* Nádhera, není víc co dodat, vše už kolegové a kolegyně napsali za mne:-K :yes: +9

yanull yanull

24. 1. 2010 16:37

Když mě tak pěkně chválíte, trošičku si přihřeji polívčičku, i když samochvála víte co :-) Tyto štrúdlíky miluje můj táta a to je nějaký mlsal, ze všech dortů má nejraději husu :-)) Ale o těchto říká, že to jsou nejlepší buchty v celé střední Evropě, tak to píši proto, abyste se nebáli je zkusit, určitě nebudete zklamáni :-K

drahulin drahulin

24. 1. 2010 16:33

Jani :yes:,úžasné.

Bibinka Bibinka

24. 1. 2010 16:30

Yanull, to je nápad jak víno:-!tak vznikají ty nejlepší recepty"jak se z nouze naučil Dalibor housti" a tady teklo by to a je to hned jinak a ještě lépe-tleskám ti a máš boda:yes:

yanull yanull

24. 1. 2010 16:12

Jéééé, Otto, děkuji moc, až jsem znachověla po Tvé chvále.:-8 Já si všech ocenění i bodů velmi vážím, ale od muže to potěší dvojnásobně :-) Tyto by ale opravdu šly udělat hezčí, jenže čas mi nebyl příliš nakloněn :-S

Colombo65 Colombo65

24. 1. 2010 16:07

Souhlasím s větou .."Sice umělecký dojem není stoprocentní"... a to proto, že umělecký dojem je 200% !!! Vźdyť je to nádherná, jistě lahodná a také oku lahodící dobrota.;-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2010 16:07

To je něco úžasného!:-O:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, majonéza, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Štrúdl 2 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVqA