Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Zdroj: Toprecepty, EvaCh

Placky na povrchu zlatavě osmažené, uvnitř dokonale vláčné a po okrajích roztřepené a křupavé. To jsou všemi milované bramboráky. Jak ale docílit zlatavé barvy a křupavých okrajů? Finta je v použití správného tuku.

Bramboráky byly dříve jídlem chudých, dnes jsou však oblíbeným jídlem všech. Kdo by neměl rád jejich křupavé okraje. Jenže jak na to? Odpověď je jednodušší, než si myslíte. Stačí vybrat ten správný tuk a budou neodolatelné, jako ty babiččiny.

Na čem smažit bramboráky

Volba tuku je zásadní. Odvíjí se od ní chuť i vzhled bramboráků.

  • Sádlo doporučujeme hned ze dvou důvodů – i přilnavou pánev změní na nepřilnavou, stačí ho na ní před samotným smažením rozpálit. A chuť na sádle smažených bramboráků nelze srovnávat se žádnými jinými.
  • Pokud používáte olej, zkuste do něj přidat alespoň jednu lžíci sádla. Uvidíte ten rozdíl v chuti.
  • Využít můžete i výpek ze slaniny nebo pečeného masa, který přimícháte do sádla. Bramboráky natáhnou aroma i chuť slaniny či masa a budou zase jiné. 

Bramboráky lze jíst jako samostatné jídlo, ale také se zeleninovým salátem nebo s kysaným zelím, posypané osmaženou slaninou. Delikátní jsou i jako příloha ke guláši či zeleninovo-masovým směsím. Vyzkoušejte je podle našeho videoreceptu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více