Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Placky na povrchu zlatavě osmažené, uvnitř dokonale vláčné a po okrajích roztřepené a křupavé. To jsou všemi milované bramboráky. Jak ale docílit zlatavé barvy a křupavých okrajů? Finta je v použití správného tuku.
Bramboráky byly dříve jídlem chudých, dnes jsou však oblíbeným jídlem všech. Kdo by neměl rád jejich křupavé okraje. Jenže jak na to? Odpověď je jednodušší, než si myslíte. Stačí vybrat ten správný tuk a budou neodolatelné, jako ty babiččiny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na čem smažit bramboráky
Volba tuku je zásadní. Odvíjí se od ní chuť i vzhled bramboráků.
- Sádlo doporučujeme hned ze dvou důvodů – i přilnavou pánev změní na nepřilnavou, stačí ho na ní před samotným smažením rozpálit. A chuť na sádle smažených bramboráků nelze srovnávat se žádnými jinými.
- Pokud používáte olej, zkuste do něj přidat alespoň jednu lžíci sádla. Uvidíte ten rozdíl v chuti.
- Využít můžete i výpek ze slaniny nebo pečeného masa, který přimícháte do sádla. Bramboráky natáhnou aroma i chuť slaniny či masa a budou zase jiné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bramboráky lze jíst jako samostatné jídlo, ale také se zeleninovým salátem nebo s kysaným zelím, posypané osmaženou slaninou. Delikátní jsou i jako příloha ke guláši či zeleninovo-masovým směsím. Vyzkoušejte je podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Komentáře