Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky smažené na pánvi: Máme pro vás 5 tipů, aby chutnaly báječně
Zdroj: Toprecepty

Když se venku ochlazuje, nastává čas těch nejlepších bramboráků - z nových brambor v létě a ze starých na jaře to totiž není ani zdaleka to pravé. Tyto bramborové placky patří k podzimu, příjemně zasytí, a pokud je podáváme hned po usmažení, tak i zahřejí.

Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě nastrouhané brambory, ty stačí doplnit trochou mouky (obvykle hladké pšeničné) a vajíčkem. O správnou chuť se postarají třený česnek, majoránka a sůl. Recept na bramboráky ještě můžeme vylepšit např. z brambor po nastrouhání slít přebytečnou tekutinu a doplnit je trochou horkého mléka, aby si zachovaly pěknou barvu. 

Jak nejlépe usmažit bramboráky

  1. Pánev s tukem (olej, sádlo) nejprve dobře rozehřejeme. Nikdy nedáváme těsto na nerozehřátý tuk.
  2. Po chvilce teplotu plotýnky ztlumíme a bramboráky dosmažíme pozvolna, aby byly dobře propečené. Pokud necháme nejvyšší teplotu zapnutou po celou dobu smažení, povrch bramboráků bude sice rychle tmavnout, ale uvnitř mohou zůstat syrové.
  3. Poté co první strana zezlátne a povrch zpevní, můžeme bramborák otočit a dosmažit na druhé straně.
  4. Hotový bramborák položíme na ubrousek, zbavíme ho tím přebytečného tuku.
  5. Bramboráky jsou nejlepší ještě čerstvé, proto se do nich pustíme co nejdříve po usmažení.
S přípravou nejlepších bramboráků pomůže následující video:
Na jakém tuku smažíte nejraději bramboráky? Můžete nám napsat do komentářů pod článek. A víte, že bramboráky můžete upéct i v troubě?

 

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS

10. 11. 2023 13:27

havlae: asi patřilo ze syrového .....

havlae

6. 11. 2023 10:01

":-O ... ze sýrového špeku." ?

breha@email.cz: Ano, také to tak dělám.

breha@email.cz: Ano, také to tak dělám.

breha@email.cz breha@email.cz

24. 10. 2023 10:19

Jedině na sádle a vlastní výroby ze sýrového špeku.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více