Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční hlavička - nádivka

Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 2. 2010 19:53

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie13 087 kJ / 3 128 kcal
Bílkoviny229,87 g
Tuky138,95 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 6,03 g
Sůl14,00 g
Sacharidy230,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelí http://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eliss eliss

9. 4. 2013 15:37

Dělám ji téměř stejně, místo oleje máslo a zeleného co nejvíce ;-)
:yes::yes::yes:
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.

clupmi clupmi

27. 3. 2011 17:29

Paprika: Díky za fotky!!!:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 4. 2010 19:42

Kontroluji ingredience podobného receptu a zjišťuji, že jsem ho ani neviděla a musí být mňamózní!!!:-p:yes::yes:

Paprika Paprika

3. 4. 2010 13:15

Na této nádivce mi bylo sympatické, že jsem nemusela šlehat sníh, protože kluci chtěli vyfoukat ještě pár pouklat na malování.;-)
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory :-D:-D. Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + :yes::yes: a přidám ti sem s dovolením pár fotek. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 2. 2010 09:37

Srettko :-D:-D

srettka

11. 2. 2010 09:34

:-)) hihi jsem se dočetla, že má popenec svíravé účinky..takže kdyby se hlavička nezdařila,v traktu se moc nezdržela a spěchala ven, tak aby případně neudělala malér?:-)) já víím, vypadá to na bylinku, ale přesto, slyším to prvně;-)

srettka

11. 2. 2010 08:08

co je to popenec jářku? znám spíš pupenec:-)

srettka

11. 2. 2010 08:07

a já zase libeček, nádherně to provoní a taky strouhaný sýr, ten můžem ve všem, jo a místo sněhu trochu prášku do pečiva:yes:

gmptop gmptop

11. 2. 2010 07:55

Do hlavičky dávám sníh, těsto pak je lehčí. A na velikonoce popenec, bez popence není hlavička. Miloš

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka kluci v akci velikonoční nádivka - kluci v akci velikonoční hlavička kluci v akci velikonoční hlavička velikonoční hlavička recept klucí v akci velikonoční nádivka recept na velikonoční hlavičku velikonoční nádivka recept kluci v akci nádivka recepty velikonoční hlavička hlavička recept kluci v akci všechny recepty velikonoční sekaná kluci v akci velikonční nádivka velikonoční nádivka recept na velikonoční nadivku kluci v akci nadivka kluci v akci nadivka z kopriv velikonoční nádivka - hlavička hlavička

Suroviny: maso uzené, maso vepřové, maso kuřecí, vývar masový, rohlík, vejce, petrželka, olej, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk, strouhanka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička - nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVXX