Velikonoční sekanice

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

3 chlebíčkové veky
30 vajec (oddělit žloutky od bílků)
1,5 kg uzeného masa
1/2 kg vepřového masa (ramínko, krkovice nebo bůček)
majoránka
sůl
pepř
česnek (nejméně jedna hlavička)
kopřivy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít.

  2. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká.

  3. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec ušlehaný, tuhý sníh z bílků.

  4. Připravenou směs dáme na dva pechy nebo pekáče vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Velikonoční sekanice

  • lenka-m lenka-m(autorka receptu)

    Pórek taky může být. Mě to ale nechutná. Letos jsem dělala místo s kopřivami s čerstvým listovým špenátem.Jen jsem ho do toho nasekala a majoránku jsem už nedávala. Super. Krásně zelé.

    Odpovědět

  • supice supice(neregistrovaný)

    super, možno jemne nakrájet l porek:-p

    Odpovědět

  • DANISOFA DANISOFA(neregistrovaný)

    SUPER PAPANÍČKO :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: velikonocni sekanina velikonoční pečení recepty sekanice-recept velikonoční recepty velikonoční recepty z masa recepty na velikonoce velikonoční sekanina recept velikonoční hlavička recept velikonoční hlavička kynutá nejlepší velikonoční hlavička velikonoční jídla recepty recepty velikonocni sekanina velikonoční pokrmy recepty pečení na velikonoce recepty recepty na velikonoční pečení kynutá sekanice velikonoční recept sekanina recept pečeme na velikonoce recepty sekanice kynuta

Zapomněl/a jsem heslo