Velikonoční sekanice

Suroviny

3 chlebíčkové veky
30 vajec (oddělit žloutky od bílků)
1,5 kg uzeného masa
1/2 kg vepřového masa (ramínko, krkovice nebo bůček)
majoránka
sůl
pepř
česnek (nejméně jedna hlavička)
kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít.

  2. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká.

  3. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec ušlehaný, tuhý sníh z bílků.

  4. Připravenou směs dáme na dva pechy nebo pekáče vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péct.

Komentáře k receptu Velikonoční sekanice

  • lenka-m lenka-m(autor receptu)

    Pórek taky může být. Mě to ale nechutná. Letos jsem dělala místo s kopřivami s čerstvým listovým špenátem.Jen jsem ho do toho nasekala a majoránku jsem už nedávala. Super. Krásně zelé.

    Odpovědět

  • supice supice(neregistrovaný)

    super, možno jemne nakrájet l porek:-p

    Odpovědět

  • DANISOFA DANISOFA(neregistrovaný)

    SUPER PAPANÍČKO :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: velikonocni sekanina velikonoční pečení recepty sekanice-recept velikonoční recepty velikonoční recepty z masa recepty na velikonoce velikonoční sekanina recept velikonoční hlavička recept nejlepší velikonoční hlavička velikonoční hlavička kynutá velikonoční jídla recepty velikonoční pokrmy recepty recepty velikonocni sekanina pečení na velikonoce recepty recepty na velikonoční pečení kynutá sekanice velikonoční recept sekanina recept pečeme na velikonoce recepty sekanice kynuta