Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 220 kJ / 292 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,40 g | 
| Tuky | 30,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 100 mg | 
| Sodík | 30 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 3,00 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Moje poznámka
					
				
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 16 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							šlehačka, 
						
						
							jak správně ušlehat šlehačku, 
						
						
							karamelová šlehačka do větrníků, 
						
						
							jak udělat šlehačku, 
						
						
							karamelová šlehačka na větrníky, 
						
						
							šlehačka recept, 
						
						
							recept na karamelovou šlehačku, 
						
						
							jak se dela šlehačka, 
						
						
							karamelový krém ze šlehačky, 
						
						
							domaci slehacka, 
						
						
							jak ušlehat šlehačku, 
						
						
							recepty ze slehacky, 
						
						
							jak udělat karamelovou šlehačku, 
						
						
							recept na šlehačku, 
						
						
							karamelova šlahačka, 
						
						
							šlehačka s karamelem, 
						
						
							převařená šlehačka, 
						
						
							jak nejlépe ušlehat šlehačku, 
						
						
							domácí šlehačka recept, 
						
						
							šlehačka recepty
						
					
						Suroviny:
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							cukr krystal
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (33)
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
Predem moc dekuji!
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí