Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový krém

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba chlazení pudinku

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba chlazení pudinku)

Ať už pečete dort nebo jiný zákusek, přijde vám vhod lahodný karamelový krém. Tento jemný máslový krém navíc voní kávou, která se používá k jeho přípravě. Recept není složitý a zvládnou ho i začínající cukrářky.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 056 kJ /
2 403 kcal
Bílkoviny2,11 g
Tuky205,52 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy136,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr nasypeme do kastrůlku a roztavíme na zlatavý karamel. Když je karamel hotový, zalijeme ho horkou kávou a mícháme do rozpuštění. Krok 2: Do karamelové směsi vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v 50 ml vody. Vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Odstavíme z plotny, překryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Krok 4: Máslo krátce prošleháme, vmícháme připravený karamelový pudink a vyšleháme do nadýchaného krému. Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 26. 11. 2008

Poznámka autorky majka

Lze ochutit i malinko rumem.

Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYPj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYPj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Krém je super, přidala jsem do něj opražené mleté ořechy a hodlám s ním slepovat laskonky <3

Devcata uz leta mam osvedceny recept na to,aby se neudelal skraloup na pudingu,vezmu si kousek masla z lednice a jeste horky ho potru po celem povrchu.Skraloup se neudela a ma i prijemnou chut.;-)

Tana - já bych dala mléko nebo i smetanu, nic se podle mě nemůže stát, jen karamel pořádně rozvařit. Máslo před zašleháním karamelu musí mít stejnou teplotu, mohl by se ti krém srazit.

mohu do kremu misto kávy dat smetanu?? prosim za rychlou odpověď:-*

Výborný, manžel byl nadšen a návštěva taky. Díky :-K

Jelikož nikdo z rodiny není milovníkem máslového krému, tak tento zase takový úspěch neměl. Je moc máslový :-( Možná by stačilo méně másla, ale jelikož jsem ho dělala poprvé, šla jsem podle receptu ...www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

Katty, já myslím, že by to klidně šlo. Tady máš receptů spoustu, zkus zadat podle oblíbených ingrediencí ;-)

Myslíte, že by se tímto krémem mohly pospojovat BeBe sušenky,že by se to k sobě hodilo ?Čekám tchány a všechny recepty co mám mi příjdou chronicky známé.Už nevím co...:-))

vidím ,že tu máte problémy s folií.. a tak mě napadl, vám napsat ,,fígl" který nás učili ve škole, když jsem se učila na cukrářku, puding jednoduse posypete mouckovym cukrem ,a skraloup se taky neudela.. a az ho jdete zpracovavat, tak puding se zbytky cukru na povrchu proste promichate, a mate krasnou pudinkovou hmotu.a pokud by se vam to zdálo příliš sladké, tak prostě uvaříte puding bez cukru, aby v něm byl jen ten který nasypete na povrch. kde ho staci opravdu malinko, jen aby byl pokryty cely povrch, a je to ;)

Jsem ráda, že ten krém měl úspěch. :-)

výborný krém:yes: - už má místo v oblíbených:-p

Hello neboj, mám to vyzkoušený:-)) Někdy se taky pár kapiček srazí na té folii, ale rozhodně se ta folie na pudink nepřilepí. Jde to krásně sundat a bez škraloupu :yes:

Tak jestli můžu taky se svojí troškou do mlýna: Uvařený pudink stačí přikrýt pokličkou nebo potáhnout folií hrnec. Kapky páry se nahoře srazí, padají dolů na povrch pudinku a nemůže se ten škraloup utvořit. Myslím, že kdyby se ta folie položila přímo na pudink, tak se na něj přilepí a bude se pak muset ten pudink z ní sundavat. Jinak já jsem sem dávala recept na karamelový dort, kde je také karamelový krém, ale bez kávy - viz http://www.toprecepty.cz/recept/2251-karamelovy-do...

No, prosím. On, ne ona, co naděláme:-))

spagetko. Paprika, nebo Parika, on si to Markéta nějak přebere, to nic!;-)

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
krém ze salka, krém ze salka bez vaření, krém z karamelového salka, krém ze salka a másla, karamel ze salka, karamelový krém z karamelového salka, máslový krém ze salka, jak se dělá karamelový krém, krém ze salka recept, salko krém, kremy ze salka, máslový krém se salkem, krem se salkem, krem se salka, salko krem recept, krém z vařeného salka, vaření salka, krém salko, recept na krém ze salka, salko karamel

Suroviny:
cukr krupice, káva rozpustná, voda, pudink vanilkový, máslo

Přidat fotografie receptu