Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové větrníky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2010 14:29

Suroviny

Porce: cca 54 ks o průměru 4-5 cm

Nutriční hodnoty

Energie22 912 kJ / 5 476 kcal
Bílkoviny125,13 g
Tuky400,43 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 3,32 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,46 g
Sacharidy338,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jarka

27. 2. 2016 19:48

Těsto jak na žloutkové věnečky 500mlvody,250g oleje,másla,hera,nebo sádla co chcete.Nechat projít varem a přidat 250g hl mouky.Při stálém míchání nad ohněm vznikne hladké těsto.Nechá se za občasného zamícháni vychladnout.Postupně do vlažného těsta vmícháme 7 vajiček a špetku kypřícího prášku do pečiva.Střikám na pečící papír dvakrat nad seboů.trouba musí být předehřátá,peču na 220°.Nesmí se otevřit.NIC NEPROPICHUJEME!!!!!!:yes:

Zdeněk Do

16. 10. 2015 08:26

Kamča:Těsto nikdy nepropichovat, přece ta pára ty věnečky nadzvedává, vždyť to sáma píšete, že po propíchnutí spadly.:-D

Michaela

29. 6. 2012 13:02

Pekla jsem je a jsou výborné,uděluji :yes::yes::yes:

JanaDorazinova

8. 4. 2012 19:18

Alča: to si nemyslím, úplně hnědé:-S, to by asi nebylo moc dobré. Já se přiznám, že jsem je dělala jednou v životě a hned napoprvé se mi povedly. A nebyly tmavé. neměla jsi třeba málo vyhřátou troubu? Někdy to může být důvod splasknutí.

Alča

8. 4. 2012 19:14

tak jsem taky udělala,větrníčky se musí vyndat až když jsou hodně ale hodně hnědé,jinak spadnou na placky a krém se mě roztekl na řídkou kaši.Musela jsem udělat svůj pudinkový s karamel. salkem,tento je zbytečně složitý a nepovedl se.

Veronika.Hrozna

14. 2. 2012 18:58

Kamča:Je nedopečené. Voda se z větrníku vypařuje a tím je zvedá,když se podíváte do trouby tak na nich naskakují bublinky! Když přestanou naskakovat to je podle trouby asi 10 až 15 minut ,tak stejnou dobu dopékat. Neubírat teplotu a dopéct !
Nic se nestane,když jsou navrchu trochu tmavší, naopak jsou chutnější,ale hlavně se nesmrsknou.Stalo se mi to taky víckrát než mně to došlo! Ale opravdu, ani za nic troubu neotevírat!
;-)

Eva

14. 2. 2012 16:41

Právě jsem větrníčky dodělala a jsou úúúúúúúúúúžasné. Moc díky za recept. Dělala jsem poprvé a pěkně se podařily, manžílek bude mít určitě radost, až přijde z práce:-)

Daniela

10. 5. 2011 08:05

bezva11@seznam.cz: Mam stejny problem. Vody jsem dala min, myslim, ze v tom receptu je chyba. A hlavne me se testo nelepilo uz od zacatku, takze jsem netusila kdy uz je odparene.. Mel by tam byt nejaky priblizny cas..:no:

Montanka

29. 7. 2010 16:47

To mně mrzí ... ale mně se těsto velice vydařilo ... tak nevím, čím to je ... pochvalovala si to i moje známá ... té se to také vydařilo ...

bezva11@seznam.cz

29. 7. 2010 14:28

miluju větrníky a tak jsem se pustil do pečení podle tohoto receptu;-),ale jaké bylo mé zděšení:-O,když už při přípravě těsta bylo všechno špatně,těsto podle receptu bylo tekuté a ne tuhé jak by mělo být,nu přidělal jsem si další díl vypalovaného těsta a přidal k první části,po upečení než jsem stihl všechny propíchat mi spadly a byla z nich nevzhledná placka;-(,tenhle recept zdá být k ničemu:-S

Alcakv

9. 4. 2010 16:31

moc děkuji za ten krém, dala jsem ho mezi dvě upečená lístková těsta a je to fantastický, dobrota, dávám bodíka a ukládám :-K:yes::yes::-p

janana

9. 3. 2010 22:15

Kamčo, málo upečené. Záleží na tom jak ti peče trouba, já bych je měla na 220 spálené a uvnitř syrové. O propichování jsem ještě neslyšeka, ale nechávám je po upečení ještě chvíli v troubě dojít, jakoby dosušit a prořezávám prochladlé. Podívej se na podobné recepty, nebo na recepty na žloutkové věnečky. :-)

Kamča

8. 3. 2010 18:26

Ať dělám co dělám, těsto mi po propíchnutí spadne.Nevíte někdo, čím to je?;-(

monikaK

18. 2. 2010 07:06

Občas dělávám,ale ne s karamelovým krémem a musím doufat,že se mi povede.Určitě vyzkouším.Posílám ti bodíka:yes:

HankaPu

18. 2. 2010 00:45

Taky jsem větrníky ještě nezkoušela, máš je moc pěkné:yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrník recept větrník na plech vetrnik krém do větrníku karamelový krém do větrníků odpalované těsto na karamelové větrníky recept větrník krém na větrníky recept na vetrnik karamelový krém na větrníky větrníky na plech větrník na plech videorecept recept na karamelový krém na větrníky větrníky z odpalovaného těsta vetrník na plech video karamelový větrník na plech mimibazar pečení větrníků vetrniky na plech recept recept na krém do větrníků recepty větrník

Suroviny: vejce, voda, máslo, sůl, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, smetana, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr vanilkový, smetana, ztužovač

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36RR