Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové větrníky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Porce: cca 54 ks o průměru 4-5 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 801 kJ /
7 123 kcal
Bílkoviny122,13 g
Tuky542,93 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 3,80 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,46 g
Sacharidy432,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu s máslem, solí a van. cukrem a přivedeme k varu. Krok 2: Najednou vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se utvoří z těsta koule a nelepí se na stěny. Krok 3: Těsto necháme zchladnout a poté do něj postupně vmícháváme vajíčka a kypř. prášek. Krok 4: Těsto naplníme do cukrářských sáčků a stříkáme na plech kolečka. Začínáme od kraje směrem ke středu. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě cca 15-20 min zhruba při 220°C. TROUBU NESMÍME OTEVÍRAT! Krok 6: Když větrníčky vyndáme - jsou zlatavé - rychle je propíchneme, jinak nám klesnou. Ještě teplé je prořezáváme. Krok 7: Karamelový krém: Krupicový cukr roztavíme na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme. - Pozor, může prskat, vzkypět - karamel vám ihned ztvrdne, ale teplem se zase skoro všechen rozpustí. Pokud zbyde ztvrdlý kousek, tak ho vyndáme. Krok 8: V hrnci rozmícháme ve zbylé smetaně pudinkový prášek a žloutek, přelijeme karamelem se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu. Krok 9: Povaříme 2 minuty, sejmeme z plotýnky a za častého míchání necháme vychladnout. Krok 10: Krém našleháme (ručním mixérem), přidáme moučkový cukr, potom po částech změklé máslo a vanilkový cukr. Ušleháme lehký krém. Krok 11: Naplníme si tento krém do cukr. sáčku a stříkáme do rozřízlých vychladlých větrníků. Krok 12: Na tento krém ještě nastříkáme ušlehanou šlehačku a přiklopíme. Krok 13: Na povrchu pocukrujeme nebo jak kdo má rád třeba polít čokoládou.

TIP: Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci

Zveřejněno 17. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36RR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Těsto jak na žloutkové věnečky 500mlvody,250g oleje,másla,hera,nebo sádla co chcete.Nechat projít varem a přidat 250g hl mouky.Při stálém míchání nad ohněm vznikne hladké těsto.Nechá se za občasného zamícháni vychladnout.Postupně do vlažného těsta vmícháme 7 vajiček a špetku kypřícího prášku do pečiva.Střikám na pečící papír dvakrat nad seboů.trouba musí být předehřátá,peču na 220°.Nesmí se otevřit.NIC NEPROPICHUJEME!!!!!!:yes:

Zdeněk Do 16. 10. 2015 07:26
Kamča:Těsto nikdy nepropichovat, přece ta pára ty věnečky nadzvedává, vždyť to sáma píšete, že po propíchnutí spadly.:-D

Pekla jsem je a jsou výborné,uděluji :yes::yes::yes:

Alča: to si nemyslím, úplně hnědé:-S, to by asi nebylo moc dobré. Já se přiznám, že jsem je dělala jednou v životě a hned napoprvé se mi povedly. A nebyly tmavé. neměla jsi třeba málo vyhřátou troubu? Někdy to může být důvod splasknutí.

tak jsem taky udělala,větrníčky se musí vyndat až když jsou hodně ale hodně hnědé,jinak spadnou na placky a krém se mě roztekl na řídkou kaši.Musela jsem udělat svůj pudinkový s karamel. salkem,tento je zbytečně složitý a nepovedl se.

Kamča:Je nedopečené. Voda se z větrníku vypařuje a tím je zvedá,když se podíváte do trouby tak na nich naskakují bublinky! Když přestanou naskakovat to je podle trouby asi 10 až 15 minut ,tak stejnou dobu dopékat. Neubírat teplotu a dopéct !
Nic se nestane,když jsou navrchu trochu tmavší, naopak jsou chutnější,ale hlavně se nesmrsknou.Stalo se mi to taky víckrát než mně to došlo! Ale opravdu, ani za nic troubu neotevírat!
;-)

Právě jsem větrníčky dodělala a jsou úúúúúúúúúúžasné. Moc díky za recept. Dělala jsem poprvé a pěkně se podařily, manžílek bude mít určitě radost, až přijde z práce:-)

bezva11@seznam.cz: Mam stejny problem. Vody jsem dala min, myslim, ze v tom receptu je chyba. A hlavne me se testo nelepilo uz od zacatku, takze jsem netusila kdy uz je odparene.. Mel by tam byt nejaky priblizny cas..:no:

To mně mrzí ... ale mně se těsto velice vydařilo ... tak nevím, čím to je ... pochvalovala si to i moje známá ... té se to také vydařilo ...

bezva11@seznam.cz 29. 7. 2010 13:28
miluju větrníky a tak jsem se pustil do pečení podle tohoto receptu;-),ale jaké bylo mé zděšení:-O,když už při přípravě těsta bylo všechno špatně,těsto podle receptu bylo tekuté a ne tuhé jak by mělo být,nu přidělal jsem si další díl vypalovaného těsta a přidal k první části,po upečení než jsem stihl všechny propíchat mi spadly a byla z nich nevzhledná placka;-(,tenhle recept zdá být k ničemu:-S

moc děkuji za ten krém, dala jsem ho mezi dvě upečená lístková těsta a je to fantastický, dobrota, dávám bodíka a ukládám :-K:yes::yes::-p

Kamčo, málo upečené. Záleží na tom jak ti peče trouba, já bych je měla na 220 spálené a uvnitř syrové. O propichování jsem ještě neslyšeka, ale nechávám je po upečení ještě chvíli v troubě dojít, jakoby dosušit a prořezávám prochladlé. Podívej se na podobné recepty, nebo na recepty na žloutkové věnečky. :-)

Ať dělám co dělám, těsto mi po propíchnutí spadne.Nevíte někdo, čím to je?;-(

Občas dělávám,ale ne s karamelovým krémem a musím doufat,že se mi povede.Určitě vyzkouším.Posílám ti bodíka:yes:

Taky jsem větrníky ještě nezkoušela, máš je moc pěkné:yes: +

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
větrník recept, větrník na plech, vetrnik, krém do větrníku, karamelový krém do větrníků, odpalované těsto na karamelové větrníky, recept větrník, krém na větrníky, recept na vetrnik, karamelový krém na větrníky, větrníky na plech, větrník na plech videorecept, recept na karamelový krém na větrníky, větrníky z odpalovaného těsta, vetrník na plech video, karamelový větrník na plech mimibazar, pečení větrníků, vetrniky na plech recept, recept na krém do větrníků, recepty větrník

Suroviny:
vejce, voda, máslo, sůl, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, smetana ke šlehání, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač

Přidat fotografie receptu