Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 6. 2012 12:06

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 655 kJ / 2 308 kcal
Bílkoviny76,58 g
Tuky147,38 g
Vláknina8,61 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 658 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy164,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 8. 2022 22:20

casino: <3:-D:-DMam tento dort v planu na pristi tyden, takze se mi to hodi, moc dekuji. Jen mnozstvi kremu ztrojnasobim, aby toho nebylo malo. Dam rostlinnou a obycejnou slehacku pul na pul,pak to krasne drzi.:-K:-K:-K

casino casino

11. 8. 2022 21:47

Veronika.Hrozna:
Výýý brďo, vy račte mít pamatováka jako dva sloni :yes::-):-D:-K
Vzalo mi to fůru času, než jsem ten oný rcp vypátral: www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-slehacka-1/

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 8. 2022 21:19

sandra: Zkuste karamelový krém , šlehačka a karamel. Tím pudinkem, to moc nevylepšíte. Já je už nepoužívám vůbec.
Ten karamelový krém, je někde tady, autor Casino , dávám ho do věnečků a větrníků. Balada, a přidám do něj vždycky KL rumu.:-K

Geryyy Geryyy

22. 7. 2021 12:48

Tak dort upečen. Chyba, že v receptu autorka neuvádí délku pečení a teplotu, velikost formy. Pozitivní je že recept nemá žádné vážení atd, jen lžíce, paráda. Přidala jsem dvě fotky, korpus pěkně vyskočil a dal se rozříznout na dvakrát, velikost formy jsem měla 24cm. Větší bych nedoporučovala, nenaskočil by tolik. Pekla jse cca 45minut na cca 165-170C.
Ztužovače jsem použila Dr.Oetker a bez problému, šlehačka krásně ztuhla. Salko karamelové jsem koupila celé hotové, a dala jsem ho do krému celé(nevím jak bych využila někde půlku salka) Takže krému bylo dost i na pomazání vrchu i stran. Jen margotka nestačí jedna, klidně bych použila dvě, aby se zakryl všude krém. Já to ještě posypala kokosem. Jednoduchý recept:yes:

lenka-k

19. 4. 2020 18:29

Dnes upečen, dovolila jsem si přidat fotku:yes::yes::yes:

Veronika

26. 10. 2017 20:41

Skvělý dort <3 dnes ho dělám už po třetí...vždycky je hned pryč :-D pekla jsem 40minut na 180°

nikýk

17. 12. 2016 11:29

mohu se zeptat jak dlouho se peče dort ?? předem děkuji za odpověď ! :-8

Lenika

5. 10. 2014 17:00

sandra: S kombinací pudinku a šlehačky nemám zkušenosti. Takže s tímto vám asi neporadím. :-S

Dajda Dajda

4. 10. 2014 07:24

ajaa: Já si myslím, že dobře, a to třeba i s obyčejnou šlehačkou. Mám to tak trochu vyzkoušené. Když potřebuji dort a nemám čas ho udělat, objednám si mandlový marcipán v téhle cukrárně www.cukrarnauskoly.cz/cukrarna-praha-dorty/. Je velmi jednoduchý, Málo sladké kakaové těsto, uprostřed vrstva neslazené šlehačky a navrchu sladký marcipán. Skvělé! Myslím si, že karamelová šlehačka a marcipán už jsou dohromady moc sladké a stačila by obyčejná. Ale kdo má rád sladší, tak proč ne. ;-)

ajaa

3. 10. 2014 21:33

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak si myslíte, že by chutnal tento dortík potažený marcipánem či podobnou hmotou, moc děkuju za všechny názory :)

sandra

24. 10. 2013 13:09

mohu se ještě zeptat; z úsporných důvodů nechci vařit salko (ani několik najednou, nepoužívám ho) a na internetu sem četla, že stejně chutnají 2 pudingy dr. oetker premium karamel v 500ml mléka. Myslíte, že tento puding mohu dát místo salka? nespadne mi potom ta šlehačka?

Lenika

20. 10. 2013 22:39

sandra:Formu jsem měla průměr asi 23cm. Žloutky jednoduše jen vmíchat do sněhu. ;) Ať se vydaří.

sandra

20. 10. 2013 16:44

mohu se zeptat v jak velké (průměr v cm) dortové formě jste pekla? a když se přidávají žloutky do sněhu, mám je nějak rozmíchat předem, nebo je tam prostě dát celé a míchat? omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsem začátečník, je to můj druhý dort a chci, aby byl aspoň z poloviny tak pěkný jako ten váš:)

Lenika

2. 4. 2013 18:12

Kate: Peču na 180°C a zkouším špejlí, zda je již korpus upečen.;-)

Kate

2. 4. 2013 15:18

A na kolik stupňů a na jak dlouho mám dát péct? :)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: oříškovy dort oříškový dort recept oříškový korpus na dort oriskovy korpus oříškový krém do dortu recept na oříškový dort oříškový korpus dortu oříškovy krem na dort oříškový krém dort oříškový oříškový dort s marcipánem ořechový dort s karamelovou šlehačkou oříškoví dort oříškový korpus na dortu recept oříškový dort ořechový dort se šlehačkou řezy s karamelovou šlehačkou oříškový šlehačkový dort šlehačka se salkem dorty oriskovy krem

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, ořechy mleté, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, mléko kondenzované, čokoláda margot

TopRecepty.cz

Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBN2