Pařížské kostky trochu jinak
Suroviny
Porce: 30 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 33 337 kJ / 7 968 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,29 g |
Tuky | 292,01 g |
Vláknina | 40,15 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,62 g |
Sacharidy | 1 148,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.
Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.
Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2010 22:21
holky díky,
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější
8. 7. 2010 09:29
Miluji recepty v ml, snaz se to dela Vypada to moc dobre, urcite zkusim a udelam vice toho kremu, deti to maji radi.
8. 7. 2010 05:32
davam bodik,taky delam ale trochu jinak,ale jinak moc hezky
3. 3. 2010 18:23
vypadá to nááádherně, hned bych si dala, dávám bodík
2. 3. 2010 21:23
Kostky vypadají nádherně, už mám uloženo a určitě vyzkouším +
2. 3. 2010 21:08
Hezketo urcite vyzkousim
2. 3. 2010 19:32
Super receptík ,mám ráda kommbinace
2. 3. 2010 18:10
Teda , dneska samé dobré recepty
2. 3. 2010 17:44
Marundokdyž já strašně nerada peču v malém.No a navíc mě láká ta barevnost (světlé a tmavé těsto).
2. 3. 2010 17:41
Moučník vypadá velmi dobře a věřím, že je i moc chutný.+5.
2. 3. 2010 17:31
Mňam +
2. 3. 2010 15:58
Dělám podobné Pařížské kostky. Jenom dělám jedno těsto, které pak rozkrojím. Udělat 2 těsta = světlé a tmavé je dobrý nápad. Těsto doporučuji pokropit rumem nebo nějakou ovocnou šťávou a potřít pikantním džemem. Pak natřít krémem a na krém položit další "nakropené" těsto. Těsto pak není suché. Abych nemusela krémem šetřit, tak ho dělám ze 3 šlehaček a 3 čokoládových tyčinek Kaštanů. Jednou jsem na krém (mezi 2 piškotové pláty) dala i kompotované jahody. A byla to mňamka. Pařížský krém a jahody jsou . Posílám bodík.
2. 3. 2010 14:48
mirca75: tak upeč jen jeden korpus a to se sní určitě. Já upekla víc, abych mohla i nabídnout jiným. Jinak bychom to baštili také dlouho
2. 3. 2010 14:40
Marundotak tu kolem tvých řezů brouzdám a nevím jestli upéct hned,nebo zatím "jen" uložit.Ale u nás by musela být oslava,aby se takové množství spapalo,takže zatím asi počkají.A moc ráda je vyzkouším z "Kaštanů",protože ty miluji.Díky moc za tip.
2. 3. 2010 14:36
Moc hezké +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 5 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 6 minutami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 20 minutami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 2 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 4 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 4 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 12 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: pařížské kostky pařížská kostka margot kostky pařížské řezy recept recept na pařížské kostky pařížské kostky recept recept parizske kostky moučníky trochu jinak řezy s pařížským krémem pařížská šlehačka z ledových kaštanů recepty pařížské kostky tyčinka margot pařížské kostka krem z varene šlehačky pařížské kostky-recept recept pařížské řezy s margot čokoládou pařížské kostky recepty rez margot s parizskym kremem parizske tycinky pařížské řezy trochu jinak
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, kakao, šlehačka, kaštany ledové, čokoláda margot
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
17 názorů