Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 246 kJ / 4 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,90 g |
Tuky | 412,33 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 2,21 g |
Sodík | 937 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 145,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klasický piškótový korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Potom nasypeme múku, žĺtka premiešané s vodou, suchú kávu a zľahka premiešame. Krok 2: Cesto vylejeme na menší plech a upečieme. Krok 3: Krém:
Gaštanové pyré vyšľaháme s mascarpone a cukrom. Cukor dáme podľa chuti, ale lepšie je to sladšie. Môžeme cvrknúť trocha rumu. Krok 4: Vyšľaháme šľahačku. 1/3 zamiešame ručne do gaštanového krému. Krok 5: Na korpus dáme gaštanový krém, na to vyšľahanú šľahačku a navrch ozdobíme grankom alebo čokoládou.
Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Potom nasypeme múku, žĺtka premiešané s vodou, suchú kávu a zľahka premiešame. Krok 2: Cesto vylejeme na menší plech a upečieme. Krok 3: Krém:
Gaštanové pyré vyšľaháme s mascarpone a cukrom. Cukor dáme podľa chuti, ale lepšie je to sladšie. Môžeme cvrknúť trocha rumu. Krok 4: Vyšľaháme šľahačku. 1/3 zamiešame ručne do gaštanového krému. Krok 5: Na korpus dáme gaštanový krém, na to vyšľahanú šľahačku a navrch ozdobíme grankom alebo čokoládou.
Zveřejněno 29. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanový zákusek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvY3
Moje poznámka
Kaštanový zákusek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvY3
Nejnovější recepty
TIP
Rohlíčky obzvláště vypečené
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Přidáno před 15 hodinami
Polský štědrovečerní makovec
Přidáno před 16 hodinami
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno 5. 12. 2024 09:00
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno 4. 12. 2024 19:15
Hostomický likér
Přidáno 4. 12. 2024 16:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí turecký med jen ze čtyř surovin: Vynikající sladká pochoutka voní praženými ořechy, je měkká a nelepí se na zuby
Perníkové pracny podle perníkářky Terezy: Plněné povidly a s voňavým kořením chutnají fantasticky
Pohádkové recepty: Rohlíčky obzvláště vypečené z filmu Císařův pekař-Pekařův císař voní sádlem a chutnají skvěle
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová zeleninová polévka s majoránkou
Istar před 12 hodinami
Moje řízky naruby
Pecula před 13 hodinami
Black & white cookies
KatchaKK před 16 hodinami
Pivní polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Báječný perník
Jirkas1 před 18 hodinami
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 22 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 4. 12. 2024 20:40
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz 4. 12. 2024 20:36
Kuře na kari
Hanina65 4. 12. 2024 19:56
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 4. 12. 2024 15:25
Tématické fráze:
kastanovy krem,
pečené kaštany recept,
kastanove pyre,
zákusek z ledových kaštanů,
zákusek se šlehačkou,
kaštanový krém recept,
maďarské zákusky,
zakusky se šlehačkou,
kaštanový dort,
kaštanový zákusek,
zákusek z kaštanu,
kaštanový krém recepty,
recept na pečené kaštany,
kastanovy zakusek se šlehačkou,
krém z kaštanového pyré,
recept pečené kaštany,
gastanove pyre,
krém z ledových kaštanů,
kaštanové zákusky,
kaštanové pyré recept
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krystal,
voda,
káva mletá,
pyré kaštanové,
šlehačka,
mascarpone,
cukr moučkový,
čokoláda
Komentáře (32)