

Kaštanový zákusek se šlehačkou
Suroviny 20 porcí
- Korpus:
- 5 vajec
- 5 lžic hladke mouky
- 5 lžic cukru krystal
- 5 lžic vody
- 1 lžic mleté kávy
- 1 balík kaštanového pyré
- 750 ml šlehačky
- 250 g mascarpone
- práškový cukr
- čokoláda (nebo granko na ozdobu)
Postup přípravy receptu
Klasický piškótový korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Potom nasypeme múku, žĺtka premiešané s vodou, suchú kávu a zľahka premiešame.Cesto vylejeme na menší plech a upečieme.
Krém:
Gaštanové pyré vyšľaháme s mascarpone a cukrom. Cukor dáme podľa chuti, ale lepšie je to sladšie. Môžeme cvrknúť trocha rumu.Vyšľaháme šľahačku. 1/3 zamiešame ručne do gaštanového krému.
Na korpus dáme gaštanový krém, na to vyšľahanú šľahačku a navrch ozdobíme grankom alebo čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Je to mňamka :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kaštanový zákusek se šlehačkou
-
Dneska tyto řezy udělám
Kaštanové pyré i Mascarpone mám, takže jdu na věc
-
Tento recept vypadá nejlépe z dosud zveřejněných
Vcelku kvalitní suroviny, to chválím a zkusím vyrobit
-
já jsem kdysi dělala kaštanové řezy,ale recept jsem ztratila. Kaštany se dávaly strouhané nebo mleté jak do těsta tak i do krému a nakonec se polil čokoládovou polevou.Pokud by některá z vás měla takový recept uveďte ho. Ještě si vzpomínám, že recept byl ze slovenské kuchyně a byl výborný.Děkuji.
-
zákusek vypadá lákavě, dávám další bodík
na kaštanové pyré jsem narazila v Lídlu
-
Jana Remkova:Janko ty kaštany ze supermarketu tady nikdo nekupuje,jsou z Itálie a už když je přivezou jsou starý a červavý. Kaštany kupujeme v BA na tržišti "na Centrálnom trhovisku" kaštany když jsou čerstvé se lesknou a konečky mají jakoby trošku "zamoučený" a musí hezky vonět jako po trávé.Jinak je to šmejd!
-
Ivana79:To vyzerá dobre,už som bola v mrazáku je tam ! Teda pyré" ešte to Mascarpone, A IDE SA NA VEC!Mal by sem niekto pridať aj recept na gaštanové jazýčky ,u nás to už nemajú ,ale v Maďarsku som to nedávno jedla v cukrárni určite to nie je zložitý recept!
-
Katka,včera som urobila,akurát bez tej druhej vrstvy šľahačky a je to neskutočná dobrota
Otec povedal,že zajtra môžem robiť znova
Ale gaštanového pyré mám v mrazáku ešte dosť,tak budem určite opakovať
-
tento je uzasny!!! slehacky jsem ale dala jen pulku. bodas
-
Vcera jsem dortik vyzkousela. Delala jsem ho z polovicni davky do dortove formy. Kastanove pyre jsem vytvorila z kastanu dle receptu dzanga v komentarich. Je to trochu pracne (hlavne oloupat kastany) - ale stoji to za to. Udelala jsem hned vice i do zasoby. Z asi 850 gramu kastanu mi po svareni oloupani, uvareni v mlece a propasirovani vzniklo asi 700 gr pyre. Nepouzite jsem zamrazila. Do kastanoveho kremu jsem uz cukr nepridavala (takto doma delane pyre bylo uz dost sladke samo o sobe). Musim souhlasit s Katarinkou - je to mnamka
a rozhodne stoji za vyzkouseni. Bodik uz jsem dala drive, takze nemohu.
-
Gábi, dík za adresu.V nabídce na netu kaštanové pyré opravdu není, ale v obchodě ho mají. Mají dva druhy, baleno po 250g. Je to prý novinka
.
-
Janino, obchod je tady http://www.obchod-erli.cz/kontakty.html ale kaštanové pyré asi nemají
-
Byla jsem na dovolené s CK Erli a sdělili nám, že mají někde v Ostravě u kulturáku obchod s maďarským sortimentem(dá se tam kupovat i za HUF) a snad i se tam dá sehnat i kaštanové pyré
-
Na kaštanové pyré už jsem od kamaráda, který pochází ze Slovenska taky slyšela samou chválu. A taky stížnost, že u nás ho nikde nemají.
Doufám, že budu mít taky to štěstí a někdy podobnou dobrotu, co Katka upekla ochtnám.
Bod!
-
Delame z jedlych. jsou sice trochu placatejsi a mensi nez kastany normalni ale jde to taky
-
Ale to z jedlých gaštanov robíte zvieratká?