Pařížské kostky černobílé

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy 13 názorů

530

Suroviny

Těsto:
150 g Hery
150 g cukr moučka
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce kakaa
4 vejce
Pařížská šlehačka:
2 smetany ke šlehání
50 g bílé čokolády
50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany)
2x plátek másla (asi po 10 g, pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat)
pikantní džem
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit.

  2. Do druhé smetany dáme tmavou čokoládu a rovněž svaříme s plátkem másla.

  3. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne.

  4. Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přidáme ostatní a na konec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 170 °C.

  5. Necháme vychladnout a pak potřeme pikantním džemem (rybíz, višně atd).

  6. Ušleháme obě šlehačky. Pokud nemáme 2 cukrářské sáčky se zdobičkou bez zoubků, použijeme pevnější igelitové pytlíky (ideálně od mléka), kterým odstřihneme necelý 1 cm rohu.

  7. Pak střídavě šikmo přes roh buchty nanášíme světlý a tmavý krém.

  8. Řezy nakrájíme na čtverce a na talíři je ozdobně skládáme.

Poznámka

Pokud si chceme práci zjednodušit, můžeme svařit den předem obě smetany jen se 2 tyčinkami Ledových kaštanů, natřít na řezy a povrch posypat strouhanou Margotkou.

A pokud úplně pospícháte, kupte jednu šlehačku bílou a jednu pařížskou, ale podle původního receptu je náplně daleko víc.

Při nanášení dvou barev si dejte pozor, aby vám vystačil krém na celou plochu! Mám vyzkoušeno, že když použiji kupovanou Pařížskou šlehačku a jako bílou použiji Ramu Cremefine, tak mi té bílé Ramy skoro čtvrtina zbyde a té tmavé je jen tak tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské kostky černobílé

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    to vypadá opravdu moc dobře:-);-)

    Odpovědět

  • Vyborné Vyborné(neregistrovaný)

    :-K Bravisimo

    Odpovědět

  • jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj(neregistrovaný)

    Už se mi sbíhají sliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • mijula mijula

    právě jsem dopekla, výborné, jen mi nevyšla ani jedna šlehačka, doporučuji koupit 3 a na každou z nich dát 1 a půl, dozdobila jsem postrouhanou čokoládou, která mi zbyla... :-))

    Odpovědět

  • mirka mirka(neregistrovaná)

    právě jsem dopekla, výborné, jen mi nevyšla ani jedna šlehačka, doporučuji koupit 3 a na každou z nich dát 1 a půl, dozdobila jsem postrouhanou čokoládou, která mi zbyla...

    Odpovědět

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

    Ahoj, recept je bezva, zákusek taky. Když jsem dělala těsto podle návodu, tak jsem měla pocit, že je to buchta - sice velmi dobrá, ale buchta, tak jsem si to trochu vylepšila - základ, na který mažu pařížskou šlehačku dělám jako sacher dort a je to mnohem lepší. I tak :yes::yes:

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    vypada moc dobre ..:-*

    Odpovědět

  • dancicka dancicka

    Ahojky - právě jsem kostky dodělala a s manželem otestovala a Helle dávám bod pouze za nápad a za velmi efektní vzhled, kterého jsem bohužel nedocílila.:yes::yes: Jinak musím říct, že obyčejný perník (který je takřka bez práce) s džemem a šlehačkou klidně i ve spreji (kterou vůbec nemusím) je mnohem lepší :-8

    Odpovědět

  • hdgtuzfsd hdgtuzfsd(neregistrovaný)

  • Hannishka Hannishka

    aHOJKY TENHLE RECEPT JE FAKT VÝBORNEJ:yes::yes::yes::-)):yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • krijan krijan

  • Irča Irča(neregistrovaná)

    Ahoj, díky moc za tenhle recept.:yes: Je to fakt výborný, doporučuju každýmu! I když je s tím dost práce, tak to chutná každýmu, vypadá to skvěle a dlouho vydrží

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vyzera to uzasne....taky jednoduchy trik a ako to vyzera efektne

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pařížská šlehačka pařížská šlehačka recept pařížská šlehačka z ledových kaštanů nejlepší pařížská šlehačka recept pařížská buchta buchta s pařížskou šlehačkou pařížská šlehačka z kaštanů krém z ledových kaštanů řezy z ledových kaštanů pařížský krém z ledových kaštanů pařížské řezy recept na pařížskou šlehačku řezy s pařížskou šlehačkou recepty z pařížské šlehačky buchta s pařížským krémem moučník s pařížskou šlehačkou moučník z pařížské šlehačky jak se dělá pařížská šlehačka cernobila buchta buchta z ledovych kastanu

Zapomněl/a jsem heslo