Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražské koláče

Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě, ale není tomu tak. Výborný koláč za trochu námahy stojí.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 3. 2010 18:40

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Nutriční hodnoty

Energie31 128 kJ / 7 440 kcal
Bílkoviny122,93 g
Tuky404,74 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 1,05 g
Sůl2,53 g
Sacharidy816,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od vnučky-cukrářky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

19. 3. 2011 11:54

eevza:Určitě můžete použít sušené, na půl kila mouky dávám jeden balíček sušeného nebo půl balíčku (tj. 21g) čerstvého.

eevza

19. 3. 2011 11:08

můžu tam dát i sušené droždí?

blma

26. 2. 2011 15:01

To musí být dobrota!:-):-p

Pajaja

29. 10. 2010 22:25

Irenko, tak jsem vyzkoušela. Byly opravdu moc dobré. Náplň mi sice zbyla, ale dala jsem si ji do mrazáku a použiju příště. Dovolila jsem si přidat fotky. Děkuji ;-):-K

Iruna

14. 10. 2010 23:21

Pajaja:Záleží na tom jak hodně chceš mít koláče naplněné. Můžeš krém udělat také z poloviční dávky ale na obrázku je naplněno 16 koláčů krémem z 1l mléka.

zuzun

13. 10. 2010 15:09

vsichni je znaji a ja je nikdy nemela! no tak dam do oblibenych a udelam:yes: vypadaj krasne, nejsou podobne anglickym kolacum k caji? Ty jsou taky takhle skvele plnene (a taky jsem je nikdy nemela)

Pajaja

13. 10. 2010 14:16

Že jsem ještě tak smělá, toho krému je fakt potřeba z 1 l mléka? Není ho na 16 ks moc? Díky :-)

Pajaja

13. 10. 2010 14:15

Tak to je nádhera! Vypadají přesně jako ty, které nám mamka kupovala jako dětem. Když je vidím v pekařství, trpím nostalgií. Teď vím, že si je mohu upéct sama. :yes::-p +17

Iruna

25. 7. 2010 20:42

ivulinka děkuji za bodík,to starou bábu potěší.:-8

ivulinka ivulinka

25. 7. 2010 20:02

Tahle nádherná fotka tu kouká na mě z náhodných, už jsem ji tu viděla, ale bodík dávám až teď:yes:

yanull yanull

30. 3. 2010 10:01

Irunko, :-Kděkuji za odpověď, v sobotu jdu na ně ;-):-p

Iruna

29. 3. 2010 14:55

yanull: Tyto koláče jsou vláčné i druhý a třetí den a nikdy se nestalo,že by byly provlhlé.Co se týče těch žloutků,tak někdo je dává ale já ne z důvodu aby krém déle vydržel.Tímto krémem plním i věnečky a šátečky a vždy je to v pohodě.

yanull yanull

29. 3. 2010 03:04

Za koláčky bodík dávám :-p:yes:a jednu radu k pudingu přidávám. Když uvařím puding, ať do krému nebo jen tak na jídlo, tak ho hned horký lehce pocukruji moučkovým cukrem. A je po starosti, co se škraloupem, protože se žádný neudělá. :-);-)
Ráda bych se zeptala, jaké jsou tyto koláče i další den, tedy pokud vydrží,;-) zda nejsou tou náplní příliš provlhlé, případně, jestli by nebylo lépe je plnit jen podle potřeby a jestli nemají být ve žloutkovém krému také žloutky? ;-)

Jenda1 Jenda1

28. 3. 2010 17:49

Již mám v oblíbených a určitě vyzkouším:yes:. :-!:-)):yes::yes::-K. +12

misza misza

27. 3. 2010 21:18

Jen se zakousnout:-p Bomba:yes: +11

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pražský koláč pražské koláče recept na pravý pražský koláč pražský koláč recept recept na pražské koláče prazske kolace recept recept na prazsky kolac pražské koláče - recept recept pražský koláč pražské koláč recept koláče pražské kolačky pražské koláče recepty pražskýkoláč pražský koláč s drobenkou recepty prazsky kolac pražský koláče pražské koule recept kolace recept pražské recepty

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, žloutek, mléko, droždí, olej, vejce, máslo, cukr, mouka hrubá, cukr vanilkový, skořice mletá, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, rum

TopRecepty.cz

Pražské koláče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vvyo