Pražský guláš

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 4 názory

56

Suroviny

25 dkg cibule
4 lžíce sádla
50 - 60 dkg hovězí kližky
2 lžičky hladké mouky
2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
rajčatový protlak
7 dcl vývaru (z kostí)
sůl
2 stroužky česneku
kmín
mletý pepř
majoránka
2 párky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme.

  2. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme.

  3. Před dokončením přidáme na jemno rozemletou majoránku.

  4. Před podávání se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku.
    Podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražský guláš

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • Bahula Bahula

    Gulášek byl výborný :yes: Dělala jsem stejně, pouze jsem místo párku dala do guláše nakrájenou domácí klobásu.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Maris, krásná fotečka, jako vždy :-)) Úplně láká k vyzkoušení :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc dobrý gulášek dávám bodík:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo