Prdelačka
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 546 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,95 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 9,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Polévku podáváme s rohlíkem. Zprvu jsme dávali do polévky krupky, nebo rýži, ale zdálo se nám to být zdlouhavé z důvodu jejich máčení a předvaření. Zahuštění nám udělá stejnou službu i syrový brambor, který má škrob a tak je polévka taková trošku krémovější. A hlavně nahrubo nastrouhaný brambor zkracuje vaření a není nutná předběžná příprava. JDE POUZE O ZKRÁCENÍ VAŘENÍ.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2012 12:13
Víte když jsme u příbuzných pomáhali /hlavně jídlem/ při zabíjačce, tak se vše vařilo v jednom kotli. Ať to byl ovar, jitrnice, jaternice (což je rozdíl. Jitrnice více ošizené a jaternice bytelné)tlačenky a vše ostatní. Tu a tam se povedlo, že někdy prsklo střívko, odloupl se kousek masa, plavalo sádýlko a další kdo ví o čem mluvím. Pak je to jiné. Stejně tak jako dnešní Gothaj, ble ble ble , ale dá se sehnat super , kdo hledá. U nás je ještě pár poctivejch řezníků, kteří nezklamou. A na letošních "Vánočních trzích" na budějckým náměstí bylo domácí uzený, jak libové, tak ŇAM bůček. Furt to umíme, ať si říkají v Bruselu co chtějí.
20. 12. 2012 14:53
15. 12. 2012 11:22
13. 12. 2012 17:18
17. 10. 2012 10:22
14. 10. 2012 11:32
10. 4. 2012 21:08
15. 4. 2011 16:51
11. 6. 2010 18:17
11. 6. 2010 11:24
11. 6. 2010 10:30
11. 6. 2010 10:19
11. 6. 2010 10:06
11. 6. 2010 09:08
11. 6. 2010 09:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 3 minutami
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 1 hodinou
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 3 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zabijackova polevka domácí prdelačka prdelačka z prejtu prdelanka polévka prdelačka prdelačka z jelita prdelačka z jelit polívka prdelačka prdelacka polevka černá polévka polévka prdelačka recept jelitový prejt trdelacka jak se vaří prdelačka prdelanka recept polevka z jelita prdelačka polívka prdelacka z krve jelitová polévka prdelonka
Suroviny: jelito, česnek, cibule, majoránka, vývar vepřový, pepř mletý, brambory, sádlo, rýže
Prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkX2
48 názorů