Čočkový prejt s pohankou

lenka-m Kuchařka:

Luštěniny 9 názorů

54

Suroviny

30 dkg čočky
1 lžíce oleje
1 velká cibule
30 dkg pohanky
2 dl horké vody
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
sůl
česnek podle chuti
1 lžička majoránky
1 lžička bazalky
0,5 lžičky zázvoru
špetku mletého nového koření
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka.

  2. Čočku s česnekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou pohanku, ostatní ingredience a řádně promícháme.

  3. Směsí naplňte vymazanou a vysypanou zapékací mísu a v mírně vyhřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.

Poznámka

Podáváme s chlebem, kyselými okurkami nebo kyselím zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočkový prejt s pohankou

  • Kammila Kammila

    Děkuji moc za recept, velmi nám chutnalo :-):yes:

    Odpovědět

  • jana72 jana72

    Děkuji za tento výborný recept:yes:, dnes jsem vyzkoušela a všem moc chutnalo:-))

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Znám od kamaráda, je to tak dobré, že patří mezi sváteční dobroty.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Namočená šošovica je za chvíľočku uvarená...varí sa vo vode, kde bola namočená.

    Odpovědět

  • Barča Hrbáčková Barča Hrbáčková(neregistrovaný)

    Určitě to zkusím, vypadá to dobře a my luštěniny rádi. Jen by mě zajímalo, proč bych měla čočku namáčet. Já ji vařím v tlakovém hrnci čili papiňáku a mohu jen doporučit.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    tedy Sidero - úplně jsem polkla, vypadá to báječně :yes:

    Odpovědět

  • luda luda(neregistrovaná)

    Tak toto mě zajímá a co nejdřív to zkusím.A hlavně bez slaniny a masa.Taky můžu nějaký den odlehčit.:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Lenko. To jistě bude moc fajn. Myslím, že by jsi to měla přidat k " Zelnému prejtu " jako podobné. Ale to je na tobě. Jinak, já to zkusím. Máš +bodík. ;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Chuťovo to bolo výborné, len sa mi to zdalo trocha suché, tak som to manželovi vylepšila opečenou slaninkou. Mali sme dobrú domácu. :-D;-) Piekla som vo vaničke a potom vyklopila, vyzeralo to pekne:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pohanka a recepty na vaření recepty z pohanky recepty s pohankou pohankový prejt pohanka jak uvařit pohanka recepty recept na pohankovy prejt jak uvařit pohanku jak varit pohanku recepty na pohanku vaření s pohankou vaření pohanky recept s pohankou vaření z pohanky recept na pohanku co s pohankou pohanka vaření receptz on line co uvařit z pohanky receptz

Zapomněl/a jsem heslo