Prdelanka z nouze doma

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Polévky 28 názorů

Suroviny

1 cibule
30 dkg jelítkového prejtu
vývar (z kostí)
majoránka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z vepřových kostí. Pokud máte málo krup, uvařit je zvlášť, nebo rýži, každý, co má rád. Dosolíme, opepříme a přidáme majoránku. Polévku ještě chvíli provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Prdelanka z nouze doma

  • Irule Irule

    já ji mívám taky v mrazáku. Když zabíjíme, tak toho pak už máme plné zuby, ale po čase zase příjde k chuti. Takže mně taky nevadí ani z mrazáku:-!:yes:;-):-p

    Odpovědět

  • Jitkas: Mi to taky nevadí a komu ano, tomu to nevnucuji;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Dala bych si, davno jsem nejedla, klidne i z mrazaku.

    Odpovědět

  • DANA : Samozřejmě.

    Odpovědět

  • DANA DANA (neregistrovaný)

    Jana Remkova:NIC HORŠÍHO JAK JÍDLO Z MRAZÁKU NENÍ. :-(

    Odpovědět

  • maris: děkuji, já mám taky v mrazáku prejt ještě z prasátka, ale i mraženou polévku. Je fajn ji někdy vyndat a nepřemýšlet, co vařit;-)Pokud to nevadí, použila bych tvé foto jako hlavní;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: Jani, dnes jsem si udělala z jednoho jelítka - jen pro sebe, moc jsem si pochutnala, posílám bodík a fotku;-):yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Aničko..:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    ;-)+12:yes:Dnes byla polévka k obědu:-p a ještě se všichni nadnášíme:-*:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Jiřko, klidně bys vystačila s rýží, ale pohanka je určitě taky dobrá. Proč ne?;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Koupila jsem jelita a doma zjistila že nemám kroupy :-//,tak mě napadlo,že dám do prdelačky pohanku a neprohloupila jsem...je výborná :-p:-p:-p:-D

    Odpovědět

  • Mojmíre, příště vyzkouším i s tou jitrnicí, díky za nápad;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    já též přidávám ještě na závěr česneku;-),ale jinak super:yes:+1

    Odpovědět

  • mojmír mojmír(neregistrovaný)

    Jooo, to je moje oblíbená! Zkuste přidat hned na začátku i jednu jitrničku nebo kousek jitrnicového prejtu - pak je to úplně geniální, krásně to dochutí, zmasití ;-) a zahustí :-! No prostě mňaminka nejvyššího kalibru :-p

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Taky ji dělám většinou z jelítek,kroupy přidávám,vývar taky,je to dobrota:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: polévka z jelítkového prejtu polévka prdelanka domácí prdelanka polévka z prejtu prdelanka z jelita jelítkový prejt recepty na doma prdelanka z prejtu prdelanka polevka jelítkový prejt recept vareni krup vaření krup na zábíječku hovězí líčka recept vyvar z veprovych kosti buchta na zabiječku prdelanka z jelit jelitková polévka jak polévku z jelitkoveho prejtu prejt recept hovězí líčka

Zapomněl/a jsem heslo