Brambory z papiňáku
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 890 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,14 g |
Tuky | 17,40 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.
Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2015 14:45
21. 10. 2015 13:06
21. 10. 2015 12:41
21. 10. 2015 12:14
30. 7. 2015 17:33
30. 7. 2015 15:07
9. 8. 2014 19:12
29. 4. 2014 15:07
29. 4. 2014 13:58
Už opakuji přesný postup po třetí a stále mám vrchní brambory křupavé - syrové... A to jich tam mám tak na dvě maličké porce.. takže u nás určitě žádná úspora času.. hlady už šilhám
7. 3. 2014 09:53
Veronika: pojistka se uvolní,trvá to asi 5 minut
7. 3. 2014 09:50
Děkuji, ja právě z tlakáče vždy tu páru vypustím,takjsem nevěděla jewstli to jde i bez toho.Moc děkuji.Hezký den.
7. 3. 2014 09:31
7. 3. 2014 09:05
22. 2. 2014 19:33
22. 2. 2014 00:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 2 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 7 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 30 minutami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 31 minutami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 41 minutami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 42 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 2 hodinami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 5 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jakých chyb se vyvarovat při používání tlakového hrnce? Vyjmenujeme ty nejčastější
Jak uvařit uzený vepřový ocásek v tlakovém hrnci. Jednoduchý postup krok za krokem
Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory
Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
143 názorů