Dušená rýže v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 10 minut 2-3 porce Přílohy 35 názorů

Suroviny

2 dl (hrníček) rýže
3,5 dl vody
1 kl oleje,nebo sádla
trochu soli
bylinky podle chuti(pažitka,nať lahůdkové cibule,listy libečku nebo petržele)
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a dobře propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaliju 3,5 dl horké vody, přidám tuk a teprve až voda začne v hrnci vařit, vařečkou promíchám, hrnec uzavřu a pod tlakem na mírném plameni nechám syčet 4 minuty.

  2. Po ochlazení hrnec otevřu a vmíchám 2 polévkové lžíce nasekaných bylinek- pažitku nebo libeček, bazalku, někdy vmíchám steril. hrášek, nadrobno nakrájenou mrkvičku, prostě podle toho, k čemu příloha bude.

  3. Někdy dělám tak, že propláchnutou rýži orestuji na tuku a drobně nakrájené cibulce a pak je už postup stejný, místo soli se může dát 1/2 kostky zeleninového bujonu 2 minutky povařené ve 3,5dl vody.

Poznámka

Rebece se minulý týden tahle rýže líbila, tak tady je receptík. V papiňáku jsem našla jen sladkou verzi, jinak rýže jako příloha je zde v hodně variantách. Snad tahle rychlá úprava vadit nebude:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená rýže v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Navir:Ivanko,Tvůj komentář mě velice potěšil a jsem moc ráda,že se rýže povedla;-)Já už ji jinak nedělám:-)Děkuji Ti:-K:-K

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Aničko, u nás rýži vaří vždycky manžel, protože já, ať dělám co dělám, ji tak dobrou nemám. Konečně jsem narazila na recept, který je SUPER a já, naprostý rýžový analfabet jsem ji uvařila tak, jak má být :yes: :-p:yes::yes::yes: UKLÁDÁM a posílám bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes::-K Vyborna:yes:

    Odpovědět

  • savlinka::-))Díky Šavlinko:-K:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    jééé ANIČKO to je prima receptík:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hellenna:Helli děkuji Ti:-K:-KJsem ráda,že recept zaujal:-*Já rýži připravuji jen takto.Je to hned:yes:Zrovna dnes jsem opět"rýžovala",ale bez přidání bylinek:-))

    Odpovědět

  • Hellenna Hellenna

    Před chvílí jsme dojedli. Rýži už nebudu vařit jinak.:yes:

    Odpovědět

  • xanny:Jsem ráda,že se"papiňáková"vychytávka osvědčila:yes:a za komentář i bodík děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Teda to by mě nenapadlo, vařím ji už podruhé :-p, sice bez bylinek, ale s cibulí, do které jsem zapíchala pár hřebíčků ;-). Perfektní, díky za inspiraci :-K, + bod :yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Moji synové rýži nikdy nejedly ,nechutnala jim ,co ji vařim tak to, už se ji naučily jíst;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Koubkova:Jsem moc ráda,že jsi spokojená:-KDíky:-)):yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Květa65:Po přečtení tohoto receptu už jinak rýži nevařim je rychlá ,sypká prostě,nemá chybu:-))

    Odpovědět

  • Amiro,jak popisuješ jsem to z počátku vařívala také tak,ale vždycky mi ta pěna z vařící rýže proletěla ventilem a víko papiňáku bylo zapráskané,fuj:-D:-DTak jsem raději zvolila jiný postup a hrnec uzavírám,až voda vaří:-8
    Někdy ji dělám asi tak 15 minutek před dokončením masa,hrnec s uvařenou rýží zabalím do novin a utěrky a šoupnu do peřin.Posledně jsem neupozornila,manžel si šel narovnat záda a jak mám peřiny zastlané v posteli až u zdi,tak sebou praštil a hlavou přímo do papiňáku strčeného pod peřinou:-Ohrnec vydržel;-):-D:-DJinak všem díky za hodnocení i komentáře k receptu:-K:-K

    Odpovědět

  • Amira Amira

    A když takto budete vařit rýži Pairboiled, tak máte jistotu, že se bude krásně rozsýpat a rozhodně se nerozvaří.
    Já to dělám trošinku jinak: propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaleju necelým dvojnásobným množstvím vody (1 hrnek rýže = 1,75 hrnku vody), papiňák zavřu, dám na největší plamen. Jak začne syčet, přendám na ten nejmenší plamínek a vařím ještě 5 minut. Pak to vypnu a zavřené nechám dojít, než dodělám šťávu, nachystám oblohu na talíře atd.

    Odpovědět

  • Kveta65 Kveta65

    Tak teda vařit rýži v papiňáku jsem neměla odvahu, ale po přečtení tohoto receptu jdu do toho. Za 4 minuty mít hotovou rýži je bomba. Díky moc.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: rýže v papiňáku dušená rýže v papíňáku rýže z papiňáku jak uvařit rýži v papiňáku vaření v papiňáku rýže jak dlouho varit ryzi v papinaku rýže vařené v papiňáku recept rýže z papinaku jak vařit rýži v papinaku rýže pod peřinou dušena rýze rýže v tlakovém hrnci jak dlouho vařit rýži dušena rýže recept recepty dušená rýže vařená rýže v tlakovém hrnci dusena riže rize varit cizrna v papiňáku vaření rýže v tlakovém hrnci