Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením, druhá s vínem a marmeládou. Kterou vyberete vy?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 073 kJ / 2 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,69 g |
Tuky | 9,07 g |
Vláknina | 94,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 545,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajčatové čatní se používá jak zastudena, tak i zatepla.
Každá omáčka je chuťově úplně jiná. Malé sklenice se osvědčily zejména z toho důvodu, že pokud otevřeme velkou sklenici, musí se ihned spotřebovat, nevydrží otevřená dlouhou dobu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2016 10:05
26. 8. 2014 20:14
9. 9. 2013 10:11
15. 8. 2013 17:37
Ani nevím, odkud ty recepty mám, ale i bez té soli vydrží min. 1 rok. Déle nevím, dělám každý rok znova do zásoby.
15. 8. 2013 16:54
14. 9. 2011 11:30
29. 8. 2010 11:21
29. 8. 2010 11:17
29. 8. 2010 04:07
28. 8. 2010 19:52
28. 8. 2010 18:22
28. 8. 2010 16:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 7 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 8 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 1 hodinou
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čatní ze zelených rajčat čatní rajčatová omáčka z rajčat rybízové čatní čatní z rajčat a paprik paprikové čatní rajčatové chutney omáčka z rajčat čatny ze zelených rajčat čatny chatney z rajčat recept nadúroda rajčat omáčka čatný recept z cukety chatney recept na čatní chatney z rajčat čatni z paprik a rajčat čatní z rajčat a papriky čatní recept chutney ze zelených rajčat
Suroviny: rajče, cukr hnědý, skořice celá, bobkový list, máta, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, ocet vinný, rajče, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, marmeláda, česnek, víno červené, ocet vinný, med, rozinky, sůl, pepř mletý, koření oregáno, tymián, olej olivový
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gxo
12 názorů