

Špagety s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- Budeme potřebovat:
- 1/2 balíčku špaget
- tvrdý sýr
- několk čerstvých rajčat
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- bazalku
- trochu cukru
Postup přípravy receptu
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme.
Omáčka:
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme chvíli osmažit.Rajčata nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli a česneku i se šťávou.
Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku a trošku cukru.
Necháme probublávat, až se část šťávy odpaří a vznikne středně hustá omáčka.
Špagety dáme na talíř, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety s rajčatovou omáčkou
-
ivet:
No říká se, že na velikosti záleží -
Co znamená několik? 2 či 3 nebo 6?
-
Super, rychlý zdravý oběd
. Ještě jsem tam přidala zbytek pečeného kuřete
-
Jednoduché a dobré...
-
Díky moc, recept, který zvládne i chlap
Jako já. Malinko jsem si ho vylepšil a vypikantněl.... Mńamka.
-
Dobrota
-
A proc ne rajcata z plechovky? Normalni rajcata ted v zime nemaji zadnou chut.
-
Tyto rajčata děláme moc rádi. A i z plechovky je to dobré, protože v zimě se neseženou čerstvá a vynikající rajčata. Jinak je pravda, že ten parmezán je s tím vynikající!
-
Pridala som brokolicu a čili papričku.Omáčka bola fakt výborná
+1
-
Je to dobrý, taky dělám omáčku s rajčatama z plechovky - nevím, kde jinde bych v zimě hledala dobrá zralá rajčata..
Právě si ji jdu ukuchtit.. -
hele vse v poho i z plechovky to muze byt dobry, ale pokud uz si nekdo koupite dobra rajcata a date si tu praci, tak se to hlavne nesnazte degradovat eidamem!Parmazan. Dobrou
-
Pejsku ... co je na tom srandovní ... i Italové používají rajčata z plechovky
-
zesklovatět: znamená že cibulka vypadá jako rozbité sklo.
-
Cibulku necháš krátce zpěnit na oleji, nemá chytit zlatou barvu.Podle množství je to cca minuta.
-
Recept vypada umm
jenomže co to znamená zesklovatet? Děkuji!