Matjesy z hříbků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2010 21:35
Určitě to jde zavařit, ale - a teď dojde k velkému přiznání - já jsem nikdy nic nezavařovala . Mám k tomu nějak špatný vztah... Moje máma, když jsem byla malá, trávila letní noci všelijakým zavařováním, vyráběním rybízových šťáv, které jsme museli pít celou zimu (často jsme museli nejdřív odstranit takový nechutný zdrclý špunt zhora ), výrobou domácích kečupů s odpudivou barvou i chutí (většinu tvořily padaná jablka), kyselých okurek, se kterými tak šetřila, až chytly plíseň atd. A ty plísní potažené marmelády, kde údajně stačilo stáhnout povrch a už se vesele mazalo na palačinky...
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy... Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy... Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...
12. 9. 2010 21:05
Severi, dole v komentáři píšu, že je steriluju
12. 9. 2010 21:03
Tento recepj jsem dostala v pátek od kolegy v práci, ale to je asi hned na spotřebu, ženebo by to šlo i do skleniček a sterilovat až na pak
12. 9. 2010 20:03
Znám, dělám, jen jsem jaksi nevěděla, že jsou to matjesy.
12. 9. 2010 18:48
+5
12. 9. 2010 18:42
tak to je též super receptík z houbiček+1
12. 9. 2010 17:24
Eliz, takhle je vlastně nakládám a steriluju ještě, a hlavně klouzci jsou takto bezkonkurence
12. 9. 2010 17:21
Eli, vypadá to lákavě! Houby už mám zamražené, ale počítám, že na ně letos ještě vyrazíme, takže pak určitě vyzkouším. +1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 58 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 14 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy
Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
23 názorů