Domácí houskový knedlík
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho receptu a přesvědčte se, že to není složité.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,88 g |
Tuky | 18,81 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 847 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 441,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 11. 2011 12:11
Katka : jj, Katko, přesně, jak píše Merylas. Místo 10 g čerstvého dáš lžičku sušeného droždí.
Přeji ti, aby se ti knedle povedly
Přeji ti, aby se ti knedle povedly
20. 11. 2011 23:29
Katka : Katuš, nemusíš vyhledávat jen recepty se sušeným droždím. Každý recept, kde je uvedeno čerstvé droždí, se toto dá nahradit sušeným Místo 10 g čerstvého se dá 1 zarovnaná lžička sušeného. Ještě se poradím s kamarádkou a písnu Ti, ju
Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ Tohle není můj recept, ale já osobně starší ale vláčné nakrájené pečivo zapracuju až do hotového a propracovaného těsta, nechám vykynout, udělám jeden nebo dva bochánky, z nich vyválím šišky a nechám pod utěrkou kynout. Pak máš dvě možnosti. Buď dáš vařit do vody nebo do páry. Na vaření ve vodě používám větší pekáček s víkem. Je možné použít i velký kastról. Do vařící vody dáš 1 knedlík nebo 2 knedlíky, přikryješ víkem a vaříš celkem: pokud máš jednu šišku tak 20 minut, pokud dvě tak zhruba 17 minut. V polovině vaření knedlíky musíš otočit. Po uvaření je vytáhneš a ihned rychle propícháš např. špejlí. Můžeš pak přetřít olejem, aby neoschly.
Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.
Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ Tohle není můj recept, ale já osobně starší ale vláčné nakrájené pečivo zapracuju až do hotového a propracovaného těsta, nechám vykynout, udělám jeden nebo dva bochánky, z nich vyválím šišky a nechám pod utěrkou kynout. Pak máš dvě možnosti. Buď dáš vařit do vody nebo do páry. Na vaření ve vodě používám větší pekáček s víkem. Je možné použít i velký kastról. Do vařící vody dáš 1 knedlík nebo 2 knedlíky, přikryješ víkem a vaříš celkem: pokud máš jednu šišku tak 20 minut, pokud dvě tak zhruba 17 minut. V polovině vaření knedlíky musíš otočit. Po uvaření je vytáhneš a ihned rychle propícháš např. špejlí. Můžeš pak přetřít olejem, aby neoschly.
Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.
20. 11. 2011 22:02
Bydlim v zahranici kde je jen such drozdi takze je pro me tezke najit receipt ktery chci delat aniz by mi neco chybelo :( . Tenhle receipt je asi jediny co jsem nasla ze sucheho drozdi ,takze pokud ho kdokoliv delal,muzete prosim napsat jak dlouho se teda ty knedliky vari ? predem dekuji za odpoved :)
24. 10. 2011 13:05
Myslím si, že už vařím dost let, ale tady je asi nějaká chyba. Vařit kynutý dlouhý knedlík 10 minut dohromady i s obracením, tak to určitě nebude vařený. Kdyby tam bylo napsáno vařit z jedné strany 10 minut a potom otočit a vařit ještě 10 minut, tak bych řekla, že je to v pořádku. Jinak recept je pěkný a určitě by je knedlík moc dobrý.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 5 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 9 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 23 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 16 minutami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 1 hodinou
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 2 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 3 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domaci houskovy knedlik houskovy knedlik ze suseneho drozdi kynutý knedlík houskový výborný kynuté knedlíky ze sušeného droždí kynutý knedlík ze sušeného droždí kynutý knedlík houskový ze sušeného droždí kynuté houskové knedlíky ze sušeného droždí domácí knedlík recept na domácí houskový knedlík houskový knedlíky ze sušeného droždí houskový knedlík domácí houskové knedlíky ze sušeného droždí knedlíky ze sušeného droždí knedlík ze sušeného droždí houskové knedlíky se sušeným droždím houskový knedlík se sušeným droždím houskové knedlíky s droždím houskový knedlík susene drozdi domaci knedlik ze suseneho drozdi houskový knedlík recept
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí sušené, vejce, rohlík, cukr krystal, sůl
Domácí houskový knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZm3
34 názorů