Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďové knedlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Knedlíčková polévka je v české kuchyni synonymem slavnostního oběda. Ať už slavíte narozeniny, výročí svatby nebo je prostě jen neděle a poledne klepe na dveře, drožďová varianta knedlíčků vás nikdy nezklame. Skvěle se hodí do zeleninových, ale i masových vývarů.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 252 kJ /
299 kcal
Bílkoviny29,82 g
Tuky9,07 g
Vláknina17,22 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy18,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Krok 2: Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a trochu zhnědnout - pozor - ne připálit. Krok 3: Částečně vychladlou směs osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, majoránku a takové množství strouhanky, aby se těsto spojilo Krok 4: Lžičkou odebíráme malé kousky a tvoříme kuličky. Krok 5: Zaváříme do polévky - u nás chutnají v zeleninových.

TIP: Droždí - jak ho uchovat snadno a beze ztrát

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďové knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďové knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Rudischova: děkuji, to mě moc těší:-K:-K

Děkuji,velice dobré knedlíčky,:-K

Martino: moc děkuji za krásný komentář:-K, vítám Tě (tady si všichni tykáme, tak jestli nevadí;-)), je tu opravdu z čeho vybírat, samozřejmě zdaleka nejen z mých receptů, tak ať se daří:yes::-)

Martino: tak to je velká pocta pro majku :-Ka já se nedivím má krásné recepty!!!

maris: Asi se povedly, doma je předtím nikdo ještě neměl, zbylo půl vývaru a knedlíčky byly fuč :-D Tak jsem musel dodělávat :-D Moc děkuji. A vůbec, jsem tady nový člen, a musím uznat, že ty Vaše recepty vypadají senzačně :-Q Je jich tolik, že mám inspirace na hodně dlouhou dobu ;-):-8

Martino: moc děkuji :-K a snad budou knedlíčky chutnat;-):-)

Tak tohle je nádhera <3 Hned jsem si vzpoměl na dětská léta. Moc děkuji za krásný recept, vařím vývar a tohle si nenechám ujít :-Q

Dělala jsem je poprvé, velmi vynikající. Úplně jsem zavzpomínala na mladí. Když se droždí pěkně rozteče jde to krásné 🤌

Delikatesy, a což ještě když se trošku "opálí" naga jolokia papričkou

Suzymon: Ano, máte pravdu, je důležité droždí nechat upravit tak, jak říkáte, jinak si ponechá vlastnost droždí a to kynout. Když jsem jej špatně tepelně upravil, měl jsem z knedlíčků v polévce jen jakési kapáni;-(Dočista se rozvařily.

radomír: U nás vážené droždí vůbec není. Myslela jsem, že už neexistuje. Kde ho koupit???

Barbora: Když usmažíte droždí dorůžova(začíná vonět), tak to není cítit droždím.

radomír:vy jste toho asi navaril :no:

Recepty super - bohužel kvasnice v kostce jsou jen chemie. Je třeba použít kvasnice vážené. Mějte se krásně.:-K

radomír: to je ale pěkný nesmysl :-D

Tak zrovna já jsem hodně náročná a tím jsem mnohým také patřičně protivná. Ale mám ve zvyku říkat pravdu. Tak tyto knedlíčky jsou opravdu vynikající. Neřídila jsem se sice přesným doporučením ingrediencí, protože to nebylo potřeba. Kvasnice jsem dala od oka, jelikož kupuji ve větším balení pro pekaře, dala teda dvě vajíčka podle konzistence a přidala strouhanku také podle citu. nejdůležitější je, aby se nechaly kvasnice napřed úplně rozpustit a pak ještě míchat až se opět zdrcnou a nechat je mírně opéci. Poté nechat vychladit a vmíchat vejce a strouhanku. Když tohle dodržíte, tak jsou pak knedlíčky opravdu vynikající. Já jsem nesolila obyčejnou solí, ale solí lávovou, která má specifickou chuť po vajíčkách. V:yes:ýsledek je delikatesní.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
drožďové knedlíčky do polévky, droždové knedlíčky do polévky recept, drožďová polévka, knedlíčky do polévky z droždí, drožďové knedlíčky rychle, droždová polévka s knedlíčky, drožďové noky, kvasnicové knedlíčky do polévky, drožďové knedlíky, drozdové noky recept, kvasnicové knedlíčky, drždové knedlíčky, drožďové, polevka drozdova s knedlicky, drožďovéknedlíčky, nejlepší droždová polévka, knedlicky do polevky, drož´dové knedlíčky, droždové knedlíčky do knedlíčky do polévky, droždová polévka- recept

Suroviny:
droždí, cibule, česnek, vejce, strouhanka, sůl, pepř, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu