

Kynutý houskový knedlík
Suroviny
- 1 kg hrubé mouky
- 2 vejce
- 3 rohlíky
- přibližně 0,4 l mléka
- 2 dkg kvasnic
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl
Postup přípravy receptu
Mouku vysypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, sůl, 2 vejce a rohlíky nakrájené na větší kostičky.
Do vlažného mléka dáme vzejít kvasnice.
Potom toto mléko přilijeme do mísy a nejlépe rukama důkladně propracujeme těsto.
Těsto necháme v teple kynout nejméně hodinu.Pak vyklopíme na vál a rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vypracujeme knedlíky.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 30 až 35 minut. Po uvaření rozkrájíme nití na plátky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynutý houskový knedlík
-
Pavel 0,4 l mléka není 1/4 l
-
1 kg mouky a 1/4 litru mléka?To je spíš jako drobenka ne jako těsto na knedlík,mléka tam dát určitě více!
-
Zkoušela jsem tento recept a nějak mi přijde 1kg hrubé mouky trošku moc, je mi 16 tak se teprve učím vařit ale těch knedlíku co jsem měla
-
Já mám raději knedlíky vařený na páře,do hrnce vodu,na hrnec utěrku nebo plenku a přikryju mísou,až se voda začne vařit dám tam knedlík a přikryju,cca 20 min.vařim,vyndám a nakrájím nití
-
janulko nikoho neposluchej kazdej ma svuj styl vareni a stejne si tm kazdy da dle svyho,malo kdo se ridi presne tim co je napsano,tak ze na vsechny kasli
-
Jájinko, 2 dkg je 20 gramů...nejdříve se mi to na kilo mouky naopak zdálo málo, ale je tam ještě ten prášek do pečiva...
-
to tedy opravdu nechápu 2dkg kvasnic. není to trochu moc¨?