Kynutý houskový knedlík

lenka-m Kuchařka:

Přílohy 7 názorů

54

Suroviny

1 kg hrubé mouky
2 vejce
3 rohlíky
přibližně 0,4 l mléka
2 dkg kvasnic
1/2 prášku do pečiva
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vysypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, sůl, 2 vejce a rohlíky nakrájené na větší kostičky.

  2. Do vlažného mléka dáme vzejít kvasnice.

  3. Potom toto mléko přilijeme do mísy a nejlépe rukama důkladně propracujeme těsto.
    Těsto necháme v teple kynout nejméně hodinu.

  4. Pak vyklopíme na vál a rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vypracujeme knedlíky.

  5. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 30 až 35 minut. Po uvaření rozkrájíme nití na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý houskový knedlík

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pavel 0,4 l mléka není 1/4 l;-):-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    1 kg mouky a 1/4 litru mléka?To je spíš jako drobenka ne jako těsto na knedlík,mléka tam dát určitě více!:no:

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Zkoušela jsem tento recept a nějak mi přijde 1kg hrubé mouky trošku moc, je mi 16 tak se teprve učím vařit ale těch knedlíku co jsem měla :-O

    Odpovědět

  • kačí kačí(neregistrovaný)

    Já mám raději knedlíky vařený na páře,do hrnce vodu,na hrnec utěrku nebo plenku a přikryju mísou,až se voda začne vařit dám tam knedlík a přikryju,cca 20 min.vařim,vyndám a nakrájím nití :-8

    Odpovědět

  • kristyna kristyna(neregistrovaná)

    janulko nikoho neposluchej kazdej ma svuj styl vareni a stejne si tm kazdy da dle svyho,malo kdo se ridi presne tim co je napsano,tak ze na vsechny kasli;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jájinko, 2 dkg je 20 gramů...nejdříve se mi to na kilo mouky naopak zdálo málo, ale je tam ještě ten prášek do pečiva...;-):-)

    Odpovědět

  • jájinka jájinka(neregistrovaná)

    to tedy opravdu nechápu 2dkg kvasnic. není to trochu moc¨?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo