Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

8. 1. 2011 20:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marbene marbene

16. 7. 2022 10:22

Před lety ,když jsme si vykrmovali 4 čuníky do roka,se dělali domácí zabijačky,tak jsme maso prosolili na vále,na dno plechovek se položila kůže,která tomu dávala po uvaření takový ten rosol, nacpalo maso,dala opět kůže,zalilo vodou,zavíčkovalo.Vařilo se ve velikém hrnci 2 až 2,5 hodiny.Plechovky se po uvaření zalili v plechové vaně studenou vodou a nechalo se chladit do druhého dne.Maso bylo potom vynikající na pečení a k tomu knedlík nebo brambory.Když byla možnost,tak se salátem s kefírem.Nebo se dělala masová nádivka.Když si na to vzpomenu,tak se mi zbíhají chutě.Kde jsou ty časy.

BartSimpson

5. 3. 2022 09:56

ruda43: Možná se vám to jeví zbytečný, ale na rozdíl od průmyslového zpracování nemáte autokláv abyste dosáhl vyšší teploty než 121 °C a některé bakterie mohou v konzervě zůstat i po zavaření. Proto se v domácích podmínkách využívá toho, že se za dalších 24 hodin tyto přeživši "breberky", které produkují botulotoxin, probudí a opět se dalším varem zlikvidují. Já zavařuji 3x a mám klid.

ruda43

3. 3. 2022 15:06

Syrový maso prosolím rychlosolí,zůstane hezky růžový,přidávám i trochu kmínu,v míse promíchám a nacpu do sklenic asi 3 cm pod okraj a přidám ještě do každý sklenice lžíci vody.Vařím jenom jednou 3 hodiny,vařit dvakrát se mi zdá zbytečný,a vepřovky jsou perfektní.Děláno x-krát..:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 9. 2019 18:07

casino: Jen kde sehnat toho vepříka, ......

Moravak

16. 9. 2019 15:52

casino: recept dost dobrý, taky jsem se na něj díval na netu, tohle dvojité zavařování se používá na delší uskladnění masa, já steriluji jen jednou dvě a půl hodiny bo to maso stejně u nás nevydrží :-D

RH-12

12. 12. 2018 21:29

Jo to je pochoutka tak samo už to zavařovala babička v padesátých letech do plechovek :-)

emilie precova

8. 7. 2017 19:06

phansen:

casino casino

17. 3. 2017 23:24

phansen:
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml:-)
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...:yes:
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je :-)

phansen phansen

17. 3. 2017 21:13

Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.:-p

terin

27. 11. 2016 18:52

Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené :-O. Děkuji Tereza :-)

kucerova45 kucerova45

11. 10. 2016 21:19

pavle: asi tak polovinu soli a vody

pavel

11. 10. 2016 15:37

Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:

karlina7

26. 7. 2016 12:00

Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.:-K

Iris

15. 3. 2016 16:37

kucerova45:
já taky

Iris

15. 3. 2016 16:13

Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic

Suroviny: maso vepřové, sůl, voda

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnVP