Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníkový dort

Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné milovníky zde máme celý větrníkový dort.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 3. 2011 14:27

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 141 kJ / 5 531 kcal
Bílkoviny93,47 g
Tuky391,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,12 g
Sacharidy404,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na větrníky už tu je, takže zbytečné to psát znovu, jen uděláte ve velkém - toto je průměr cca 30 cm. Pokud byste chtěli ještě více nazdobit, dejte krásné celé jahody mezi šlehačku a krém. Pokud chcete vyšší dort, upečte ještě ve formě na dort piškot kulatý 28 cm a udělejte více pudinkového krému.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

k.radulka k.radulka

6. 3. 2011 14:50

teda holky, jednou mi napíšete že stačí dát jen obrázek a ted zas že musí být postup, tak se už domluvte:-O

spagetka spagetka

6. 3. 2011 14:42

Souhlasím s maris - proto koukám na recept a dělám podle něj, abych musela znova vyhledávat další, kde by bylo - tohle už tu je, mrkněte jinam... no... tudy cesta nevede ;-)

maris maris

6. 3. 2011 14:39

Radko, promiň, ale není zbytečné psát postup, i když už tu větrníky jsou. To by nikdo podle Tebe už psát postup nemusel, je tu 17.000 receptů, takže se tu někde najde všechno. Buď, prosím, tak hodná, a postup sem doplň. Díky:-)

Nadja Nadja

6. 3. 2011 14:36

Dortík vypadá moc jedle, hned bych si dala, kdybych mohla.
:-? Jen bych ráda věděla, jak děláš karamelovou šlehačku - jako pařížskou?
:-?:-?:-? A jak polevu - jenom cukr se smetanou - smíchat??? Ale vidím karamelovou polevu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dort z odpalovaného těsta větrník jako dort velký větrník dort jako větrník větrníkový krém větrníkový koláč velký větrník dort odpalované těsto dort dort kabelka s postupem velký větrník recept vetrnikova buchta dorty z odpalovaneho těsta vetrnik do dortove formy odpalovaný dort dort s odpalovaneho testa dort velky vetrnik dort z větrničku dort s větrníčky větrníkový moučník dort odpalované těsto

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, mléko, cukr, šlehačka, cukr krystal, šlehačka, cukr krystal, smetana 12%

TopRecepty.cz

Větrníkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m27p