Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí a nahradí vůni kmínu, který je v tomto receptu vynechán.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 19 437 kJ / 4 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 499,03 g |
Vláknina | 5,90 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,97 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2013 09:57
29. 10. 2012 19:43
29. 10. 2012 19:17
28. 10. 2012 21:09
28. 10. 2012 17:32
28. 10. 2012 11:13
22. 10. 2012 08:50
15. 3. 2012 18:40
9. 2. 2012 09:00
12. 11. 2011 23:08
3. 11. 2011 15:06
Popíchala jsem celou kachnu /jde to snadněji když je ještě rošku zmrzlá. Příště budu péct jenom 4 hodiny aby se mi nesloupla kuže na prsou. Tuk i šťávu jsem slévala cca 5 x !Kachnu už jinak připravovat nebudu.
25. 10. 2011 21:50
25. 10. 2011 16:47
23. 10. 2011 15:49
22. 10. 2011 22:59
Přestože mám žlučník (zatím) v pořádku a moje rodina rovněž, tak se nebojím říct, že konfitování není způsob přípravy, která by příliš zatěžovala organismus. Důležité je, abychom sádlo důkladně slili a maso následně opekli, třeba podlité vodou. Konfitování zajistí masu šťavnatost, ale nikoli mastnost.
Výpek je možné potom zredukovat, jak píšu, a šťávu vyrobit spíše lehčí - možno i jen prostřednictvím vývaru, bez mouky, pokud by někomu vadila. Ale zase na druhou stranu, mouka mastnotu sráží... Srettinky způsob je dovedený k dokonalosti a moc děkuji, že ho popsala!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 31 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: konfitovaná husa konfitování masa konfitovaná kachní prsa konfitovaná husa recept konfitovana kachní stehna konfitovaná krkovice konfitovana husí stehna konfritovaná kachna konfritování svatomartinska kachna kachna na česneku konfitovana svatomartinská husa recept svatomartinská kachna recept kachní prsa konfitovaná husa konfitovaná konfitování husy recept konfitovaná husa konfitovana kačena komfitovaná kachna svatomartinská husa recept pohlreich
Suroviny: kachna, sádlo, pepř mletý, sůl, česnek, tymián, vývar masový, mouka hladká
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
38 názorů