Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Suroviny
Porce: 4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 620 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,23 g |
Tuky | 33,59 g |
Vláknina | 30,14 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 365,02 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 15:45
Tak to máte moc pěknou, palec nahoru. Moc pěkně vypadají i ty knedlíky, ty jsem ještě takhle neviděl,to máte nějaký rodinný recept?
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme
Ještě jednou díky za inspiraci
25. 11. 2012 21:34
tohle se nedá jen tak minout, to se musí ocenit! Nádhera!
18. 11. 2012 18:11
senky: Senky, děkuju za komentík a krásné fotky.
18. 11. 2012 17:49
Veronika.Hrozna: Vidličkou napíchneš roh utěrky, zvedneš ruku, knedlík tím vyroluješ a vzápětí ho z vody vyndáš "podběrákem". Opatrně na několika místech propícháš vidličkou, aby unikala pára.
18. 11. 2012 17:00
Ten knedlík je potřeba vrátit do té vroucí vody ,když jej rozbalíš,a ješté vařit, nebo pak už jen jak píšeš vybrat a nakrájet ???
18. 11. 2012 14:38
Jsme po obědě a moc jsme si pochutnali
jen s malou úpravou, výpek jsem nezahušťovala, máme to tak raději. K tomu lahvinka svatomartinského Mullera a dokonalá neděle, protože teď se už ani nezvedneme
bod a s dovolením foto
18. 11. 2012 10:07
Jsem velmi potěšená, že se recept líbí a všem Vám děkuji za reakce. Ale abych nespravedlivě nesklízela pochvaly sama, doporučuju se podívat na stránky, ze kterých jsem čerpala (viz poznámka - menu.domů). Patří sympatické a moc šikovné holce, podle jejíhož perfektního videonávodu jsem postupovala. Její koncept -mimo jiné- spočívá v tom, že coby foodkritik navštěvuje drahé restaurace, degustuje a pak vaří doma totéž (včetně srovnání finanční náročnosti).
18. 11. 2012 09:41
U nás dnes dvojí zelí, dvojí knedlík ale husa podle Tebe
jen těsně před dopečením přidám ještě jablíčka bez slupek, milujeme je pečená ve výpeku
18. 11. 2012 09:07
husa je výborná, ale zelí, a zejména ten knedlík, mě uchvátily, dokonalé
18. 11. 2012 00:11
Skvělé
Dokonalý popis, bod
17. 11. 2012 13:45
jarda Kadic: Tak to jsem ráda. S tím špenátem je to super nápad!!
17. 11. 2012 13:08
Dnes jsem, husu nemaje, dělal ty knedle, já jsem na bramborové machr, takže se povedly, do jednoho jsem “zamontoval podušeny listový špenát,a taky dobrý, byly s kuřetem.
16. 11. 2012 22:42
Anna Kocikova: Aničko, když jsem to zvládla já (a co se knedlíků týče, si opravdu nevěřím), tak se to jistě povede i Tobě. Zkus to, fakt na tom nic není, jen se přesně držet návodu a dobrounký knedlík je hotový...
16. 11. 2012 22:14
Moc Vám všem děkuji za reakce a body.
Václave, profík nejsem, protože by po mně mohla do kuchyně nastoupit uklízecí četa... Kdybych tohle měla vařit pro provozovnu, zřejmě by mě odvezli "rychlou"...
Zdeňko, rozepsala jsem to detailně, aby se případným zájemcům recept povedl stejně jako mně - měla jsem radost a o tu je fajn se podělit, no né?..
16. 11. 2012 19:25
luxusní recept, nádhera Elizo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno před 13 minutami

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno před 31 minutami

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno před 1 hodinou

Zmrzlina jaro/léto
Přidáno před 15 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Domácí langoše
uvařil/a Eliska 6
před 2 minutami

Kuře na bramborách a pórku
uvařil/a hand64
před 32 minutami

Segedínský guláš z PH
uvařil/a jardakupsa
před 54 minutami

Cuketové zelí dušené
uvařil/a Slivci
před 2 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 12 hodinami

Nadýchaný piškotový korpus
uvařil/a Vete2018
před 13 hodinami

Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
uvařil/a Kava 2
před 13 hodinami

Kedlubnový salát se šunkou a tatarkou
uvařil/a Kava 2
před 14 hodinami

Kuřecí kousky v těstíčku
uvařil/a Pavel Janak
před 16 hodinami

Čokoládová pěna
uvařil/a Veronika.Hrozna
před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na svatomartinskou husu husa se zelím jak upect svatomartinskou husu svatomartinské menu jablečné zelí svatomartinské menu recepty bramborové knedlíky pohlreich svatomartinská husa s jablky recept menu domů svatomartinská husa bramborový knedlik podle polreicha husa s jablky recept svatomartinské menu recept svatomartinská husa s jablky recept na svatomartinkou husu pečená husa pohlreich recept bramborový knedlík který se vždy povede menu domů bramborové knedlíky jak se pece svatomartinska husa recept husa se zelím svatomartinská
Suroviny: stehno husí, jablko červené, cibule, cibule červená, máslo, kmín celý, sůl, víno bílé, mouka hladká, vývar drůbeží, zelí hlávkové, jablko červené, cukr třtinový, cukr krystal, cibule, džus jablečný, máslo, kmín celý, pepř, sůl, brambory, mouka hrubá, vejce, krupička, solamyl, máslo, žloutek, slanina anglická, sůl
Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNWR
41 názorů