Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 450 kJ / 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 0,43 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2015 19:49



















5. 11. 2010 00:20
Rozhodně to nepíšu proto, že bych se zpětně něčeho bála, spíše pro příště...Určitě nejsem ten typ, co by se vyhýbal uzeninám a kupovaným výrobkům, ani tomu modernímu sledování "éček" jsem nikdy nepodlehla. Jím prostě to, co mi chutná.
Ale jsem tu trochu na rozpacích...O rok starou sekanou už nejde, ale nechtěla bych udělat chybu příště. Proto ty dotazy a odkazy. Ale pokud se s pragandou může péct i vařit, nejsem proti. A pokud by maso bylo například křehčí a chutnější...proč to nezkusit?

5. 11. 2010 00:05
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení


4. 11. 2010 23:17
Přidávám odkaz od Mirka, kdyby to někoho zajímalo...
Ale tohle je důležité:
"Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem
Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme."
Takže se má používat spíš na uzené maso a uzeniny, než na klasicky pečené, alespoň tak jsem to pochopila. Proto byla ta moje sekaná chybou.
4. 11. 2010 23:13

4. 11. 2010 23:11

4. 11. 2010 23:10




4. 11. 2010 23:08

4. 11. 2010 22:47


4. 11. 2010 22:26
Jendo, má ta Praganda také nějaký chuťový efekt, nebo jen ten barvící? (Já už si to totiž moc nevybavuju, zkoušela jsem ji, tuším, do sekané, ale stejně jsem se bála, že to přeženu a bude to slané příliš.)
4. 11. 2010 22:00

4. 11. 2010 21:45

4. 11. 2010 21:31




4. 11. 2010 19:59




4. 11. 2010 19:48


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Přidáno před 9 hodinami

Cibulová pomazánka se sušenými houbami
Přidáno před 12 hodinami

Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Přidáno před 16 hodinami

Králík na česneku, cuketové zelí a karlovarský knedlík
Přidáno před 17 hodinami

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno 16. 8. 2022 19:04

Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Přidáno 16. 8. 2022 10:48
Právě bylo uvařeno:

Cuketový koláč s broskvemi a drobenkou
uvařil/a natalie_kub
před 7 hodinami

Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
uvařil/a antomar
před 8 hodinami

Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
uvařil/a Lamara
před 9 hodinami

Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou
uvařil/a terezaforevah
před 9 hodinami

Halušky s kysaným zelím
uvařil/a terezaforevah
před 9 hodinami

Zelňačka s klobásou
uvařil/a Adrii
před 10 hodinami

Křehké řezy
uvařil/a KatkaCechova
před 11 hodinami

Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
uvařil/a marciana
před 11 hodinami

Závin se zelím a anglickou slaninou
uvařil/a Olca532
před 12 hodinami

Další recepty
Tématické fráze: kachní prsíčka. jako minutka kachní prsíčka jako minutka kachní prsíčka podle pohlreicha konfitovaná kachní prsíčka kachní prsíčka s kůží praganda pecená kachní prsíčka kachní prsa po sečuánsku kachni sekaná kluci v akci kachní prsíčka kachní maso kachna po thajsku recept kachní prsíčka pohlreich kachní prsa kluci v akci recepty z kachniho masa kachní maso recepty smažená kachní prsíčka jak dlouho péct kachní prsa praganda použití smazena kachni prsa
Suroviny: prsa kachní, sůl, koňak, olej slunečnicový, brambory, sůl, česnek, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, vejce, mléko, sádlo
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69ZO
23 názorů